Cine-i Gospodina de Aur in Timisoara?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 22.11.2012 20:25 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Vreme de trei zile, la acest sfârşit de săptămână, Centrul Regional de Afaceri va găzdui GastroFest, un festival al gastronomiei transfrontaliere, cu participare şi din Ungaria şi Serbia.
Şi festivalul gastronomic va avea de toate, de la lansare de carte Bucătărind cu Uica prin Banat, autor fiind Mihai T. Ioan, adică nimeni altul decât maestrul de ceremonii Uica Mihai, până la gala maeştrilor în arta culinară, gastroshowuri susţinute de maeştrii bucătari membri ai Asociaţiei Naţionale de Gastronomie din România, demonstraţii de gătit, concursuri şi prepararea în ceaun a unei ciorbe de peşte.
În cadrul expoziţiei GASTROFEST, va fi prezentă şi o delegaţie maghiară, compusă din 10 firme ce doresc colaborare cu companii din România, ce vor putea oferi următoarele produse şi servicii: Echipamente, accesorii şi utilaje pentru sectorul HORECA; Produse fara gluten; produse pentru diabetici; Seminţe; Grâu, ovăz, soia; Fructe bio; Nectare, gemuri, siropuri bio; Materie prima pentru industria alimentara; Condimente, legume uscate; Produse alimentare conservate; Produse alimentare specifice pentru sectorul HORECA; Servicii de consultanţa pentru producătorii de produse alimentare.
De-a lungul manifestării, se va derula şi concursul Gospodina de Aur, unde se pot înscrie gospodinele şi ... gospodinii, cu conserve de casă, dulceţuri, siropuri sau murături, concurs care se va încheia duminică seara, la ora 17, cu anunţarea câştigătorului.
Un alt punct de interes al festivalului gastronomic va fi şi realizarea, ca record omologat, sâmbătă între orele 11 şi 13, a găiganei de 1000 de ouă, după care se va trece, bineînţeles, la o degustare gratuită.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.