Cine-l ataca pe primarul Timisoarei este mercenar si opereaza cu taxa de protectie si stimulente!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 25.10.2015 17:55 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Nicolae Robu:

”In toţi aceşti trei ani de cand sunt Primar, am tratat presa cu respect total. I-am dedicat mai mult timp decat orice om politic din Timişoara şi, poate, chiar din ţara. La conferinţele mele de presa, atat la cele de la Primarie, cat şi la cele de la PNL, nu exista acreditare, orice ziarist putand participa fara sa-l intrebe, macar, cineva, ceva, cum ar fi, spre exemplu, cum se numeşte şi ce entitate media reprezinta. Am permis, la fiecare conferinţa de presa, sa fiu intrerupt in orice moment de catre oricine, ceea ce nu am vazut sa se mai intample la vreo alta conferinţa de presa, a altcuiva. Am acceptat discuţii libere pe orice subiect, oricat de indepartat de tematica conferinţei in cauza. I-am tratat egal pe toţi ziariştii, chiar daca imi era clar ca ei sunt foarte diferiţi intre ei:
- unii buni profesionişti şi corecţi
- alţii buni profesionişti şi incorecţi –cu niveluri diferite ale incorectitudinii-
- alţii slabi profesional dar corecţi
- alţii slabi profesional şi incorecţi –iaraşi cu niveluri diferite ale incorectitudinii-
Precizez ca aceasta clasificare n-are nicio legatura cu atitudinea celor clasificaţi faţa de mine. EU N-AM CERUT NICIODATA, NICIUNUI JURNALIST, NICI IN CAMPANIILE ELECTORALE ŞI NICI IN AFARA LOR, SA MA LAUDE SAU SA NU MA CRITICE. Tot ce am cerut şi continuu sa cer a fost / este informarea corecta a cetaţenilor, iar cand spun corect nu fac nicio raportare, de niciun fel, la persoana mea, ci exclusiv la realitaţi, la realitaţile oraşului, in primul şi in primul rand.
Faţa de persoana mea, o parte a presei a fost sistematic de o incorectitudine greu de inchipuit, una care m-a facut sa ma intreb, de multe ori, recunosc, oare, aceşti oameni, pot dormi noaptea, se pot uita in propriii ochi, in oglinda, dimineaţa? M-am intrebat -şi mi-am dat şi raspunsul: DA!-, dar, am mers mai departe, dialogand cu ei ca şi cum ei nu ar fi aşa cum eram edificat ca sunt. Mi-am zis mereu: eu am fost toata viaţa un om care s-a afirmat prin realizari, cinste şi corectitudine, nu iau in seama nimic, continuu sa produc realizari, sa fiu cinstit şi corect şi ma voi afirma şi in continuare. Ei bine, fiind un tip puternic, un luptator -un luptator INVINGATOR: am caştigat 16 alegeri academice şi politice in cei 26 de ani scurşi de la Revoluţie!-, aşa o sa-mi zic şi in continuare şi aşa o sa fac.
Postarea de faţa nu ar fi aparut daca nu aş fi conştientizat cat de grave sunt lucrurile, de fapt, daca nu aş fi conştientizat ca, in realitate, nu suntem in faţa unui conflict intre o parte a presei –nicidecum intre toata, Doamne fereşte!- şi mine, ci intre grupuri de interese ilegale şi mine, grupuri care stau in umbra şi işi trimit in lupta mercenarii! Ce au aceste grupuri cu mine? PAI, E SIMPLU: II INGROZEŞTE PERSPECTIVA CA INCA 4 ANI NU VOR PUTEA SUGE DIN BANII TIMIŞOAREI, NU VOR PUTEA ACAPARA DIN PATRIMONIUL TIMIŞOAREI, CUM AU FACUT ANI ŞI ANI INAINTE DE A DEVENI EU PRIMAR! CUM SE POATE EXPLICA, OARE, CA DIN ACELAŞI BUGET LOCAL –ATENŢIE: BUGET LOCAL, NU FONDURI EUROPENE!-, EU AM REUŞIT, IN ACEŞTI TREI ANI, SA FAC APROAPE TOT CE SE VEDE IN ORAŞ -NU, SPRE EXEMPLU, PASAJUL MICHELANGELO, CARE ESTE PE FONDURI EUROPENE-, IAR INAINTE NU SE FACEA MAI NIMIC? RASPUNSUL E SIMPLU: NICIO CLIENTELA, NICIUN GRUP DE INTERESE, NICIO PERSOANA NU S-AU PUTUT INFRUPTA DIN BANII TIMIŞOAREI CU MINE CA PRIMAR, ACEŞTIA RAMÂNÂND, IN INTEGRALITATEA LOR, IN BENEFICIUL PUBLIC, AL TIMIŞOAREI ŞI TIMIŞORENILOR! Şi-aici e vorba de bani mulţi, oameni buni! Doar liftul care fusese platit la Direcţia Fiscala fara a fi livrat valora 4 miliarde lei vechi (400 mii lei noi). Dar lucrarile diverse, facute de firme in spatele carora toata lumea ştie cine se afla, oameni uşor de dovedit, daca se vrea, plecand de la discrepanţa intre averile la care au ajuns şi veniturile oficiale obţinute. De ce oare, eu, cu venituri –dupa cifrele oficiale- mai mari decat cei la care fac trimitere, eu, dupa zeci de ani de cariera universitara de maxim succes, in care am deţinut cele mai inalte funcţii academice, facand performanţa in exercitarea lor, dupa 8 ani ca Rector, 4 ani ca Senator şi 3 ani ca Primar, am ramas un modest membru al clasei de mijloc, spre zona de jos a acesteia, iar cei la care am facut trimitere mai sus au averi uriaşe -unii chiar inca tineri fiind-?! Aceasta-i, de fapt, lupta ce la vedere pare a fi intre Robu şi o parte a presei: ESTE LUPTA DINTRE ROBU ŞI GRUPURI DE INTERESE NELEGALE, reprezentate in teatrul de razboi de o parte a presei!
CINSTE PRESEI CORECTE, PRESEI CARE IŞI FACE DATORIA CINSTIT, PRESEI CARE NU OPEREAZA NICI CU TAXA DE PROTECŢIE, NICI CU STIMULENTE ! INTOTDEAUNA, JURNALIŞTII CARE CONSTITUIE ACEASTA PRESA VOR AVEA PARTE DE RESPECTUL MEU, DE PREŢUIREA MEA ŞI DE O DISPONIBILITATE LA COLABORARE CEL PUŢIN AŞA CUM AM AVUT-O PÂNA ACUM!”...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.