Cinemateca francofona aduce Derniere etage, gauche, gauche...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.10.2012 16:11 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Institutul francez din Timişoara, Lectoratul Francez şi asociaţia Hexagone vă invită în fiecare lună la CINEMATECA FRANCOFONĂ, care vă aduce pe ecran o selecţie variată de filme francofone, pe toate gusturile.
Pentru prima ediţie a cinematecii francofone din anul universitar 2012-2013, a fost pregătit filmul Derniere étage, gauche, gauche, realizat de Angelo Cianci. Este o comedie-dramă din 2010, de 1:33, cu Hippolyte Girardot, Mohamed Fellag, Aymen Saïdi în rolurile principale.
Executorul judecătoresc François Echeveria se pregăteşte să-şi facă rondul, ca de obicei, într-un oraş de suburbie. Nu-şi imagina că în această zi care comemora evenimentele din 11 septembrie se va confrunta cu neajutorarea unui tată şi agitaţia fiului acestuia, care-l vor lua ostatic. Timp de 24 de ore, la etajul şapte al unui turn, cei trei bărbaţi vor fi nevoiţi să ajungă să se cunoască şi să se înţeleagă, înconjuraţi fiind de agenţii SWAT, care îi consideră terorişti.
Filmul subtitrat în limba engleză va rula miercuri, 24 octombrie, de la ora 19:30, în Sala Aula Magna, Universitatea de Vest (bd. Vasile Pârvan nr. 4), intrarea fiind liberă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.