Cinemateca francofona: Simon Konianski

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.03.2012 15:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Institutul francez din Timişoara, Lectoratul Francez din cadrul Universităţii de Vest şi Asociaţia Hexagone vă invită în ultima miercuri a fiecărei luni la CINEMATECA FRANCOFONĂ, care vă aduce pe ecran o selecţie variată de filme francofone, pe toate gusturile.

În luna martie vă dă întâlnire în cadrul festivalului de film CINECULTURA. Pentru a V-a ediţie, miercuri, 28 martie, ora 20, la Universitatea de Vest - Aula Magna (bd. Vasile Pârvan nr. 4), v-a pregătit filmul SIMON KONIANSKI, de Micha Wald, cu Jonathan Zaccaï, Popeck, Abraham Leber. Este cel de-al doilea lung-metraj al lui Micha Wald, o comedie care urmăreşte aventurile personajului din Alice et moi, şi raporturile conflictuale ale acestuia cu familia sa şi cu iudaismul, în linia inspiratoare a primelor filme ale lui Woody Allen. Film subtitrat în limba engleză.

Sinopsis: Familia Konianski e formată din Simon, de 35 de ani, un etern adolescent care a fost recent părăsit de femeia vieţii lui, Ernest, tatăl său, constrâns să-l găzduiască, ce-i transformă viaţa într-un calvar, Hadrien, fiul său, Maurice, bătrânul unchi paranoic, şi mătuşa Mala, o femeie cu gura foarte slobodă.
Atunci când Ernest dispare, această lume mică se zguduie... şi se îmbarcă într-o expediţie nebună, pentru că acesta dorea să fie îngropat într-un sat din Ucraina.

Un eveniment organizat de Lectoratul francez, Asociaţia HEXAGONE şi Institutul francez din Timişoara. INTRAREA LIBERĂ.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.