Cinematograful Timis va asteapta cu o iubire... socialista. Intrarea libera!

Scris de Titus Balan | Publicat in 08.05.2013 20:47 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Centrul Cultural German Timişoara şi cinematograful Timiş vă invită în luna mai un scurt festival cu 4 filme germane, subtitrate în limba engleză, care se bazează pe fapte reale.
Filmele prezentate au teme socio-politice sau istorice, care au un efect impresionant prin relaţia lor cu realitatea, încurajând astfel publicul să se preocupe cu aceste teme.
Filmele prezintă într-un mod remarcabil aspecte sociale, cum ar fi prima iubire în altă ţară socialistă, ultimele 4 zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, istoria fotbalului german, precum şi cum J.W. Goethe a devenit peste noapte unul dintre cei mai remarcabili poeţi ai literaturii germane.
Programul este urmatorul:
-Joi, 9 mai 2013
  ora 18:30, “Goethe!” - 2010, Regizorul Philipp Stölzl ne prezinta un episod din viata tânărul Johann Wolfgang Goethe îndrăgostit de Charlotte Buff.
  ora 20:30, “Miracolul de la Berna” - 2003, regizat de Sönke Wortmann, care spune povestea neaşteptatei victorii a Germaniei la Cupa Mondială de fotbal din anul 1954, in paralel cu o poveste de viata a unei familii.
 -Vineri, 10 mai 2013
 ora 18:30, “Patru zile în luna mai” - 2011, regia Achim von Borries, despre o iubire secreta din timpul razboiului.
 ora 20:30, “Vânt de Vest” - regizat de Robert Thalheim. Pune în scenă  o poveste romantică şi aventurosă de dragoste din ultimul an al divizarii germane.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.