Ciocoflenderul Florin Piersic va implini 80 de ani!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 26.01.2016 08:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In 27 ianuarie 2016, Florin Piersic va implini 80 de ani!...
O aniversare care-l surprinde intr-o irezistibila dispoziţie actoriceasca, plin de planuri, amintiri spumoase, optimist  şi cu acelaşi şarm inconfundabil, o aniversare pe care artistul a decis sa o celebreze alaturi de publicul sau.
De aceea, cel mai iubit actor roman porneşte intr-un mega-turneu cu spectacolul care a devenit un adevarat brand teatral al ultimului deceniu in Romania:  ”Straini in noapte”.

Turneul aniversar va ajunge la Timişoara in 14 martie 2016, cand Florin Piersic va juca, de la ora 19, pe scena Operei Naţionale Romane, comedia romantica scrisa de Eric Assous şi  regizata de Radu Beligan.

Florin Piersic joaca in acest  spectacol rolul lui Pierre, un barbat in crepusculul romantismului şi care, in absenţa soţiei, işi incepe noaptea  intr-un bar, de unde pleaca spre casa  insoţit de Juliette (rol interpretat de  actriţa Medeea Marinescu), o femeie  tanara şi senzuala, ce-şi invaluie identitatea intr-o stranie ţesatura de minciuni şi secrete.
Pierre afla in acea seara un lucru care ii va schimba viaţa.
”Straini in noapte” este, in fond, o profunda şi melancolica meditaţie  despre  fragilitatea relaţiilor umane şi despre cum trecerea timpul ne schimba.

”Ar fi fost inimaginabil acest turneu aniversar fara Timişoara, un loc de care ma leaga prietenii de o viaţa, cu un public matur cultural, subtil şi rafinat, un loc de care mi-e mereu dor şi in care ma simt intotdeauna dorit” - marturiseşte vedeta, promiţand cu acest prilej un adevarat ”jurnal” al vieţii sale de actor.
    
Decorul  spectacolului este opera lui Puiu Antemir,  costumele  sunt creaţia renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustraţia muzicala este realizata de flautistul Ion Bogdan Ştefanescu.      
La Timişoara, biletele pentru spectacol costa, in funcţie de loc, 40 de lei, 60  de lei sau 70 de lei şi au fost puse in vanzare la Agenţia Operei din Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.