Circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila va fi... aproape imposibila

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.12.2014 15:54 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca, incepand de la 18.12.2014, au fost puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania, 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta, prin intermediul carora vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Pana la aceasta data, controlul valabilitatii rovinietei se realiza prin intermediul a 33 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control si prin intermediul personalului IGPR, ISCTR si CNADNR SA (in punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile.
 
Punctele de control puse in functiune sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi evitate de catre conducatorii auto.  
Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic detinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atat prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizati de CNADNR SA, cat si prin intermediul SMS (pentru utilizatorii romani si doar pentru perioada minima de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul in parte), dar si pentru descurajarea utilizatorilor retelei de drumuri nationale si autostrazi de a circula fara a detine rovinieta valabila.
 
De asemenea, CNADNR precizeaza ca in anul 2015 vor fi puse in functiune inca 23 puncte de control a valabilitatii rovinietei.
Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, in acest mod devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila.
 
Pentru a veni in sprijinul utilizatorilor, CNADNR SA a pus la dispozitia acestora, la adresa de internet www.cnadnr.ro, Sectiunea Verificare Rovinieta, un instrument prin care se pot verifica si descarca in format pdf informatii privind valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (numar de inmatriculare, numar de identificare) si codul de siguranta.
Acest instrument se poate utiliza pentru rovinietele aflate in perioada de valabilitate si nu pentru rovinietele a caror valabilitate a expirat sau pentru rovinietele care urmeaza sa intre in vigoare la o data ulterioara efectuarii verificarii pe site.

Pe raza DRDP Timisoara exista deja cele 9 camere fixe: 2 in judetul Arad, 3 in judetul Timis, 2 in judetul Caras Severin si 2 in judetul Hunedoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.