Ciuhandu: Atac calomnios. Robu: Minciuni ordinare...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.06.2014 19:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Dupa ultimele evenimente politice şi administrative din Timişoara, fostul primar al municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, a reacţionat la ”atacul calomnios” al lui Nicolae Robu.

Dupa ce a citit ”cu stupoare”, Nicolae Robu a reacţionat la randul lui. Aşa ca iata ce a ieşit:

Gheorghe Ciuhandu, fostul primar al municipiului Timişoara:

”Ca urmare a atacului calomnios lansat de dl. Nicolae Robu la adresa mea, ma vad nevoit sa fac urmatoarele precizari:
In anul 2012 am decis sa nu mai candidez la funcţia de primar al municipiului Timişoara, in ideea de a lasa loc unor oameni tineri, dar şi sa ma retrag din politica publica, satul fiind de nivelul de cloaca la care se ajunsese.
Anterior luarii acestor decizii am fost abordat direct de copreşedinţii USL – dnii Ponta şi Antonescu, care mi-au propus sa candidez la funcţia de primar din partea USL. Am refuzat propunerea, deoarece aceasta ar fi insemnat sa abandonez singurul partid din care fac şi am facut parte vreodata – PNŢCD.
Pe fondul acestei situaţii a ajuns dl. Robu sa candideze din partea USL şi sa ocupe funcţia de primar - adica din postura de rezerva sau inlocuitor de nevoie. Aceasta este realitatea pe care dl Robu o cunoaşte foarte bine şi care explica frustrarea pe care o manifesta faţa de mine.
Din pacate, frustrarea dlui Robu nu s-a oprit aici. In cei doi ani de mandat care s-au scurs pana acum a cautat sa işi atribuie in mod abuziv proiecte care, de fapt, provin din administraţia Ciuhandu, proiecte care au fost pregatite, finanţate şi unele chiar incepute de atunci. Ma refer in special la proiectele majore aflate azi in derulare: reabilitarea centrului istoric, reabilitarea malurilor Begai, pasajul de la Michelangelo - toate acestea sunt proiecte pe care dl Robu le-a moştenit şi la care nu are nicio contribuţie. Faptul ca dansul se plimba azi pe şantiere şi taie panglici nu inseamna ca are vreun merit in realizarea lor, ci mai degraba şansa de a fi preluat un oraş cu o strategie coerenta de dezvoltare şi cu banii asiguraţi din fonduri europene pentru aceasta dezvoltare.
Daca vrem sa fim obiectivi, singurele proiecte pe care dl Robu le-a realizat in doi ani de mandat şi  pe care şi le poate asuma in mod exclusiv sunt finanţarea echipei de fotbal ACS Poli (Recaş), retrogradata anul acesta in divizia B, şi amplasarea palmierilor pe arterele centrale ale oraşului. Primul proiect este un eşec lamentabil platit de timişoreni cu milioane de euro, iar cel de-al doilea o  “realizare” cu care ne-am facut de ras in toata ţara. Ca proiecte de viitor, dl Robu vorbeşte de metrou in Timişoara şi de pasaj subteran prin faţa operei, ceea ce denota o lipsa crasa de realism, de spirit tehnic dar şi de simţ al ridicolului.
Atacurile pe care dl Robu le lanseaza la adresa mea vin ca urmare a acestor frustrari şi a disperarii in faţa schimbarii majoritaţii in consiliul local, fapt care, de altfel, i se datoreaza in mare masura.  A ma asocia cu tentativa de vanzare a sediului catre PSD, care a fost votata chiar de toţi consilierii locali ai PNL, sau de legaturi obscure cu fraţii Cristescu, de care chiar dansul afirma la un moment dat ca i-au finanţat campania electorala, sunt nişte minciuni care nu au nicio legatura cu realitatea. Mai mult decat atat, faptul ca dl Robu a candidat din partea USL, ajungand primar cu sprijinul nemijlocit al PSD (cu care a şi coabitat timp de doi ani, iar acum ii numeşte “ciuma roşie”) arata inca odata ce fel de caracter are acest om.
Nu ascund faptul ca dupa destramarea USL, anumite partide au dorit sa se consulte cu mine in calitate de fost primar şi de membru al PNŢCD, intre care consilierii locali UpT (PNŢCD + FDGR), reprezentanţi ai PSD, dar şi dl viceprimar PNL Dan Diaconu. Consider ca era un gest de normalitate şi de libertate sa ma intalnesc cu persoanele respective. De asemenea, sper ca protocolul administrativ intre PSD şi consilierii locali ai UpT, cu desemnarea dlui Bogdan Herzog in funcţia de viceprimar, poate asigura continuarea proiectelor demarate de administraţia Ciuhandu, susţinerea guvernamentala a acestora şi implicit deblocarea oraşului.
In privinţa celor 16 ani cat am fost primar al municipiului Timişoara, ii recomand dlui Robu lectura carţii „16 ani in slujba Timişoarei”, editata de mine in regie proprie, sau sa intrebe timişorenii care m-au votat de patru ori sa ii reprezint.
Inainte de a vorbi despre pretinse „matrapazlacuri”, „jecmaneli” şi „porcarii” in Primaria Municipiului Timişoara, dl Robu ar trebui sa verifice cu atenţie, sa nu fie vorba despre cele proprii, din ultimii doi ani.
De casele ţiganeşti putem discuta dupa ce dl Robu va darama cel puţin o construcţie ilegala sau va caştiga procesele incepute de mine in diverse speţe pe aceasta tema. In acest sens, cat timp am fost primar, am demolat total sau parţial noua astfel de case şi am pornit zeci de procese, aflate pe rolul instanţelor.
In ceea ce priveşte PNŢCD, dl Robu nu are statura morala de a vorbi. Daca, totuşi, il intereseaza groparii PNŢCD, pe unii ii va gasi cu siguranţa in propria ograda (PNL) sau printre noii sai aliaţi din PDL. M-aş bucura daca ultimul gropar in activitate al PNŢCD – Aurelian Pavelescu – s-ar alatura viitoare alianţe de „dreapta” şi ar scuti Partidul Naţional Ţaranesc Creştin Democrat de prezenţa sa.
In incheiere, cu regretul de a fi trebuit sa raspund calomniilor proferate de dl Nicolae Robu la adresa mea, imi exprim speranţa ca am facut-o pentru ultima data”.

Nicolae Robu, primar al municipiului Timişoara:

”Am citit cu stupoare comunicatul fostului primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu.
 Acest om, care a tinut Timisoara blocata 16 ani de zile, care a dus aproape de disparitie un partid istoric cu inaintasi ilustri, care a permis clanurilor tiganesti sa zburde ca pe propria mosie, care are mari probleme de gestiune a banilor si bunurilor publice la controalele Curtii de Conturi, in loc sa-si vada de pensia nemeritata si de averea cumulata, are tupeul sa se implice din nou in politica, sa dea, prin uzurpare de prerogative, PNTCD pe mana PSD si sa intoxice opinia publica cu minciuni ordinare.
 Stimati timisoreni,
 Dintre cele peste 100 de lucrari pe care eu le-am gestionat si le gestionez in oras in acesti aproape doi ani de mandat, doar Cladirea Pietei Iosefin si Piata de Gros au fost incepute de dl. Ciuhandu. Incepute si lasate in blocaj, sa stim exact situatia! TOATE CELELALTE LE-AM INCEPUT EU! A veni sa te lauzi acum, cand cineva, in sfarsit, si-a asumat raspunderea uriasa de a face ceva pe teren, si nu pe hartie, de a fi chiar blamat pt asta din cauza deranjului inevitabil produs, denota o lipsa de caracter crasa.
 D-le Ciuhandu,
 Ma tot intreb -si-ar trebui sa se intrebe si "altii"!-: ce-ati facut, dom'le, cu banii orasului, de nu s-a vazut nimic in urma dv., ca eu, cu aceiasi bani, am facut tot ce este deja finalizat in oras -peste 100 Km carosabil asfaltat, peste 50 Km trotuare, etc., etc.-, lucrarile pe bani europeni fiind, inca, in derulare?
 In privinta candidaturii din partea USL la functia de Primar al Timisoarei, iata cum stau lucrurile:
 Este adevarat ca PSD nu m-a vrut pe mine nicio clipa si ca grupurile de interese au creat presiuni mari pt ca dv sa fiti candidatul USL. Victor Ponta a fost de trei ori in Timisoara sa se intalneasca cu dv -niciodata cu mine!-, dv ati fost de cel putin trei ori la Bucuresti -doar mergeam cu acelasi avion- pt perfectarea candidaturii. Mie mi se propunea, pe-atunci, ba sa candidez in tandem cu dv la presedintia Consiliului Judetean, ba sa fiu Ministrul Educatiei. Nu pt ca n-ati vrut dv sa candidati am candidat eu, d-le Ciuhandu, ci pt ca eu n-am agreat niciun troc si PNL, in frunte cu Presedintele Crin Antonescu, a mers pe mana mea! Deci, frustrarea va apartine, d-le Ciuhandu, eu n-am motive sa ma simt frustrat, mai ales ca am si reusit sa fac PE TEREN pt Timisoara in mai putin de doi ani ce n-ati facut dv in 16 si n-ati fi facut nici in alti 100 daca v-ar fi fost dati!”

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.