CIULINII BANATULUI. Cum se pot obtine ZECI de MII de LEI de la APIA cu o TURMA de OI care NU EXISTA?!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.08.2017 12:05 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpaţilor:

# CIULIN ION cu privire la savarşirea infracţiunilor de:
- folosire sau prezentare cu rea-credinţa de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene in forma continuata,
- fals in declaraţii in forma continuata,
# CIULIN GHEORGHE ION cu privire la savarşirea infracţiunilor de:
- complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţa de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene,
- uz de fals.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au reţinut ca, in cursul anului 2011, inculpatul Ciulin Ion a infiinţat exploataţie agricola pe baza unui formular de mişcare ce atesta in mod nereal cumpararea unui numar de 320 de ovine.

In acest context, inculpatul Ciulin Gheorghe Ion a solicitat, in numele inculpatului Ciulin Ion, primariei comunei Gradinari, judeţul Caraş Severin, concesionarea unei suprafeţe de paşune, deşi, aşa cum am aratat mai sus, nu deţinea niciun animal.
Ulterior, intre primaria comunei Gradinari şi inculpatul Ciulin Ion a fost incheiat un contract de concesiune pentru 25 ha paşune, situata pe raza localitaţii Greoni, suprafaţa concesionata fiind redusa la suprafaţa de 22,30 ha.
In baza acestui contract de concesiune, la datele de 16 mai 2012 respectiv 13 iulie 2012, inculpatul Ciulin Ion a depus la A.P.I.A. – Centrul Local Oraviţa doua cereri unice de plata aferente campaniei din anul 2012, prima pentru suprafaţa de 25 ha paşune şi a doua, rectificativa, pentru suprafaţa de 22,30 ha paşune.
In ambele situaţii, in cadrul declaraţiilor de eligibilitate/conformitate, inculpatul Ciulin Ion a declarat in fals, pe proprie raspundere, faptul ca pentru pajiştile contractate de la Consiliul Local Gradinari a solicitat drept de utilizare in baza ovinelor pe care le deţinea deşi, aşa cum am aratat mai sus, la momentul incheierii contractului de concesiune şi la momentul formularii cererilor catre A.P.I.A. inculpatul nu deţinea niciun animal.
Urmare a acestor demersuri, inculpatul Ciulin Ion a primit de la A.P.I.A. suma de 19.999,9 lei (suma de 7.808,01 lei provine din Fondul European de Garantare Agricola, suma de 9.928,20 lei provine din Fondul European pentru Agricultura şi Dezvoltare Rurala şi suma de 2.262,98 lei provine din bugetul naţional).

Agenţia de Plaţi şi Intervenţie pentru Agricultura a comunicat ca se constituie parte civila in cauza penala solicitand obligarea inculpaţilor la plata sumei de 14.039 lei, la care se adauga accesoriile fiscale, prevazute de legislaţia in vigoare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş Severin.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.