Ciuperca de foc de 200 m la depozitul Petrom

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2014 17:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţa BANAT al judeţului Timiş a testat Planul de Urgenţa Externa al depozitului de produse petroliere S.C. OMV Petrom S.A. Timişoara, pe 21.05.2014, ora 12.00, in cadrul unui exerciţiu pentru limitarea şi inlaturarea urmarilor unei explozii urmate de incendiu, fum şi gaze toxice.

Conform scenariului, in urma golirii unui rezervor de benzina, din cauza temperaturii ridicate şi a prezenţei aerului, in contact cu vaporii de combustibil, are loc o explozie urmata de incendiu.
2000 mc benzina s-au revarsat in cuva de retenţie şi s-au aprins.
Diametrul ciupercii de foc este de 200 m, iar fumul dens reduce vizibilitatea.  
Doi dintre lucratorii surprinşi de explozie au suferit arsuri grave şi fracturi ale membrelor.
Serviciul privat pentru situaţii de urgenţa intervine pe moment, dar nu poate gestiona situaţia pe cont propriu. Se activeaza Planul de Urgenţa Externa.

Acest exerciţiu reprezinta o activitatea a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţa Timiş şi implica reprezentanţi ai autoritaţilor locale cu atribuţii in situaţii de urgenţa.
Astfel, pe langa cei 8 ofiţeri şi 42 subofiţeri din cadrul ISU Timiş, la exerciţiu au participat şi echipaje al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, ale Serviciului Judeţean de Ambulanţa Timiş, un pluton format din 10 militari din cadrul Unitaţii Militare 01218 Timişoara şi alte autoritaţi publice cu atribuţii in gestionarea unei astfel de situaţii de urgenţa.

Scopurile exerciţiului au fost testarea viabilitatii Planului de Urgenta Externa şi identificarea elementelor necesare imbunataţirii acestuia, antrenarea tuturor forţelor participante in ducerea acţiunilor de limitare şi inlaturare a urmarilor situaţiei de urgenţa, verificarea modului de evacuare a persoanelor, imbunataţirea cooperarii intre instituţiile participante şi testarea aplicabilitaţii planului de cooperare intre unitaţile M.A.I. in caz de dezastre, verificarea capacitaţii operaţionale a ISU Timiş, precum şi testarea viabilitatii Planului de Urgenta Externa la S.C. OMV Petrom S.A.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.