Clicuiti cu Nicolae Robu!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 20.02.2013 12:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Primarul Nicolae Robu invită timişorenii pe contul de facebook, de această dată dacă vă place sau nu noul sistem de parcare Timpark, despre care primarul municipiului Timişoara a promis că intră în vigoare cu începere de la 1 martie.
Iată, mai departe, ce propune şi spune primarul Nicolae Robu:
DESPRE NOUL SISTEM DE PARCARE TIM-PARK
 Cum stau lucrurile în prezent, în sistemul TELPARK:

1. Veniturile obţinute din parcări rămân integral la societatea ADP (în 8 ani, aceasta a virat bugetului local doar 1 milion de lei!)
 2. Tariful de parcare este unic, în tot oraşul: 1.5 lei / oră
 3. Plata se face prin abonamente, tichete orare (valabile un număr de ore) şi, pe scară redusă, prin telefonie mobilă
 4. În caz de parcare neregulamentară cu recidivă, se blochează roţile şi se ridică maşinile

Cum vor sta lucrurile în noul sistem, TIM-PARK:

1. Veniturile obţinute din parcări se vor împărţi între societatea ADP şi Primărie, în proporţii egale, 50% fiecare.
 2. Oraşul va fi împărţit în 3 zone tarifare: zona centrală, zona mediană şi zona periferică.
 3. Tariful de parcare va fi diferit de la o zonă la alta: 1.5 lei / oră în zona centrală, 1 leu / oră în zona mediană şi 0.5 lei / oră în zona periferică
 4. Primele 15 minute de parcare vor fi gratuite în tot oraşul
 5. Plata se va face prin abonamente şi prin telefonie mobilă. Plata prin telefonie mobilă se efectuează în una din următoarele modalităţi:
 a. Prin apel telefonic
 b. Prin sms
 a. Plata prin apel telefonic este cea mai avantajoasă pt. clienţi, ea aplicându-se la nivel de minut de parcare. Plata prin apel telefonic presupune cumpărarea prealabilă de către clienţi a unor vouchere (vaucere) reîncărcabile, cu valoarea de 5, 10, ..., 50, 100 lei, după preferinţă, care asociază respectiva valoare numărului de telefon şi numărului de maşină indicate de client. Un client care deţine un voucher nevid (care încă are bani asociaţi) va trebui doar ca la începutul sesiunii de parcare să facă un apel scurt la un anumit număr ce depinde de zona în care doreşte să parcheze, iar apoi, la sfârşitul sesiunii de parcare, să facă un apel scurt la un alt număr.
 b. Plata prin sms este dedicată persoanelor care nu deţin voucher (dar, evident: ea poate fi folosită şi de către cele ce deţin), cum ar fi vizitatorii oraşului. O astfel de persoană va trebui doar ca la începutul sesiunii de parcare să trimită un sms la un număr ce depinde de zona în care doreşte să parcheze, indicând prin textul sms-ului numărul maşinii şi numărul de ore cât doreşte să staţioneze în parcare. Evident, dacă staţionarea durează mai mult decât s-a comunicat prin sms, la expirarea respectivului timp trebuie trimis, în aceeaşi manieră, un nou sms, pentru prelungire.
 Dacă vă place noul sistem, clicuiţi "Like", altfel, postaţi "Dislike".

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.