Cod galben de inundatii pe Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera si Cerna

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.05.2014 16:20 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a anunţat cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate mai jos, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si de INUNDATIE, scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu posibile efecte de inundatii locale, in perioada 14.05.2014 ora 00:00 – 16.05.2014 ora 18:00.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:    
Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, afluenti ai Oltului mijlociu si inferior, unii afluenti ai Muresului inferior, Calmatui, Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna
    
Avand in vedere situatia hidrometeorologica actuala si prognoza meteorologica pentru urmatoarele 72 de ore, se vor produce cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE si ale COTELOR DE INUNDATIE, dupa cum urmeaza:

COD GALBEN

- Incepand cu data de 14.05.2014 ora 00:00 pe raurile din bazinele hidrografice: Timis superior, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), pe Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).
- Incepand cu data de 14.05.2014 ora 09:00  pe unii  afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe unii afluenti ai Muresului din judetul Hunedoara, pe Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluenti (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova si Ialomita), Buzau  (judetele Covasna, Buzau si Braila), Rm. Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Putna (judetul Vrancea).

COD PORTOCALIU

- Incepand cu data de 14.05.2014 ora 09:00 pe Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), pe Jiu amonte Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj).

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri si pe cursurile de apa necadastrate.
Cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor in jurul COTELOR DE ATENTIE se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte din centrul si estul tarii.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.