COD GALBEN de PLOI in BANAT. Temperaturile vor scadea semnificativ!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.11.2016 18:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administratia Nationala de Meteorologie a emis avertizare de COD GALBEN de ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului şi ninsori in zona montana inalta.

In intervalul 7 noiembrie, ora 22:00 – 08 noiembrie, ora 20:00, va ploua pe arii extinse in sudul, centrul si estul tarii, unde cantitatile de apa vor depasi local 15...20 si izolat 30 l/mp.
Ploile vor avea si caracter de aversa si pe suprafete restranse se vor semnala descarcari electrice. La munte, la altitudini mari, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare.
Vantul se va intensifica mai ales in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi temporar 70...80 km/h.

COD GALBEN de ploi insemnate cantitativ este şi pentru intervalul de valabilitate 8 noiembrie, ora 02:00 – 08 noiembrie, ora 14:00.

In sudul Banatului, vestul si nordul Olteniei si in nordul Munteniei, precum si in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40...50 l/mp.

Ploile vor continua si in urmatoarele zile, iar temperaturile vor scadea accentuat in toate regiunile, astfel ca in zilele de 9 si 10 noiembrie vremea va deveni rece pentru aceasta perioada din an.

ESTIMAREA EVOLUTIEI VALORILOR TERMICE SI A PRECIPITATIILOR
IN INTERVALUL 7 – 20 NOIEMBRIE 2016, in ZONA BANATULUI

Pe parcursul primei saptamani valorile termice vor scadea de la o zi la alta, astfel ca vremea va deveni mai rece decat in mod obişnuit in aceasta perioada din an, cu precadere in intervalul 9 - 11 noiembrie; in medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 10 grade, iar cele minime intre 0 şi 6 grade, valori mai scazute, preponderent negative, urmand a se inregistra in dimineata zilei de 11 noiembrie. Incepand din 13 noiembrie, temperatura aerului va fi in crestere, ajungand la valori peste cele normale in a doua decada de noiembrie. Astfel, sunt estimate maxime de 12...15 grade si minime de 4...6 grade, in medie regionala.
Probabilitatea pentru ploi se va mentine ridicata pe parcursul celor doua saptamani si vor fi intervale in care se vor cumula cantitati de apa mai importante. In zilele cele mai reci vor fi posibile trecator si precipitatii mixte in zonele deluroase.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.