Cod portocaliu de inundatii pe Barzava, Moravita, Caras si Bega

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.08.2014 15:28 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodarie a Apelor a anunţat ca, in perioada 06.08.2014 ora 13:00 – 07.08.2014 ora 16:00, vor avea loc scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe raurile Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Drincea, Desnatui, Jiu, Olt, cu depasiri ale cotelor de aparare.

COD GALBEN

- Pe raurile din bazinele hidrografice: Bega-bazin mijlociu, Timis superior, Nera, Cerna (judetele Caras Severin si Timis), Drincea, Desnatui (judetele Mehedinti si Dolj), Jiu superior si afluentii Jiului din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Valcea, Arges, Dolj si Olt.
- In intervalul 06.08.2014 ora 15:00 – 07.08.2014 ora 06:00 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale in unele bazine hidrografice mici din judetele Arad, Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna, Arges, Dabmovita, Prahova, Teleorman, Buzau, Vrancea si Galati.

COD PORTOCALIU

- Pe raurile din bazinele hidrografice: Barzava, Moravita, Caras si bazinul superior al raului Bega (judetele Caras Severin si Timis).

Se mentioneaza ca fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.