Cod rosu de apa de ploaie la facturile din judetul Timis!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.06.2014 16:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Luna mai a fost cea mai ploioasa din 2014.
Precipitaţiile inregistrate in aceasta luna de staţiile meteo din judeţul Timiş au depaşit de 5-6 ori media lunilor precedente.
In Timişoara, de exemplu, in perioada 21 aprilie – 20 mai, au cazut precipitaţii de peste 150 l/mp, spre deosebire de lunile aprilie şi martie, cand la staţiile meteo s-au inregistrat 12 l/mp, respectiv 36 l/mp.

Precipitaţiile abundente din luna mai influenţeaza facturile emise de societatea Aquatim in luna iunie, sumele de plata care apar la rubrica „Apa meteo” fiind mult mai mari decit cele obişnuite.
Societatea Aquatim a explicat in mai multe randuri clienţilor de ce platesc „apa de ploaie”.
Aşadar, nu se plateşte „apa de ploaie”, ci serviciul prestat de Aquatim, şi anume canalizarea şi epurarea apei provenite din precipitaţii.
Modalitatea de calcul a cantitaţii de apa pentru care se taxeaza canalizarea: se inmulţeşte cantitatea de precipitaţii de pe unitatea de suprafaţa, valoare transmisa lunar de Administraţia Naţionala de Meteorologie, cu suprafaţa de pe care se colecteaza apa meteo la canalizare, suprafaţa declarata de clientul in cauza.

In cazul in care suprafaţa de pe care se colecteaza apa de ploaie la canalizare, declarata in contractul cu Aquatim, difera de cea reala, clienţii pot oricand sa semnaleze companiei de apa acest lucru, in scris. Reprezentanţiii societaţii vor face in scurt timp o verificare la faţa locului şi, daca cele semnalate sunt corecte, se va proceda la modificarea contractului, lucru care se va vedea imediat pe facturile urmatoare.
Aquatim incurajeaza utilizatorii sa nu isi conecteze sistemele de colectare a apei pluviale - burlane, rine, santuri, rigole -  la canalizarea publica, ci sa colecteze apa de ploaie si sa ii gaseasca diverse utilizari, de exemplu la udatul gradinilor.
Pentru compania de apa, preluarea unor cantitaţi mari de apa de ploaie in canalizare nu este deloc convenabila.
Tratarea apei uzate diluate, la staţia de epurare, este mult mai costisitoare.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.