Cod rosu de inundatie intre Gataia si Denta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.10.2014 11:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Apele din bazinele hidrografice ale judetului Timis prezinta cresteri de debite si niveluri, cu pericol de inundatie.

Avertizarea hidrologica ,,cod portocaliu” pe raurile din bazinele Moraviţa, Barzava, Timis si Bega se menţine in vigoare pana in data de 25.10.2014, ora 12.00.
In paralel, incepand cu aceasta dimineata, ora 08.00 si pana la ora 14.00, se instituie ,,cod rosu” la nivel local, pe raul Barzava, intre localitatile Gataia si Denta, pe sectorul indiguit.
In ultimele 24 ore, in judetul Timis nu au existat probleme majore, nefiind semnalate gospodarii inundate, localitati afectate sau drumuri blocate.

Cu toate acestea, in cursul noptii, au existat acumulari de apa pe DJ 691, in dreptul localitatii Pischia, unde pompierii militari au intervenit pentru indepartarea apei pluviale, cu intreruperea secventiala a traficului, asigurata de politisti ai serviciului rutier.
Pentru a gestiona prompt si eficient orice situatie de urgenta survenita, au fost trimise mai multe echipaje de pompieri in dreptul localitatii Gataia, unde, la nevoie, se va actiona cu motopompe, barci pneumatice si peste 1000 saci cu nisip, asigurati de Administratia Bazinala a Apelor Banat.

In cursul diminetii, prefectul judetului Timis, impreuna cu sefii institutiilor cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta s-au deplasat la Gataia pentru coordonarea activitatilor de la fata locului.
Autoritatile actioneaza in comun pentru solutionarea prompta si eficienta a eventualelor situatii provocate de inundatii, la aceasta ora fiind mobilizati pe teren pompieri, jandarmi, politisti si politisti de frontiera.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.