COD ROSU de TEMPERATURI EXTREME in ROMANIA. Vezi ce spun METEOROLOGII!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 03.08.2017 13:30 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Administraţia Naţionala de Meteorologie a emis avertizare meteorologica de COD ROSU şi COD PORTOCALIU de val de caldura, temperaturi extreme şi disconfort termic deosebit de accentuat.

COD ROŞU

Vineri (4 august) şi sambata (5 august), valul de caldura care a debutat inca de luni (31 iulie) va continua sa se intensifice, iar disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depaşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unitaţi şi se va situa frecvent, in zonele joase de relief, intre 82 şi 84 de unitaţi. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in general, intre 22 şi 25 de grade.

In zonele de campie şi de podiş ale judeţelor: Satu Mare, Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Salaj, Cluj, Mureş, Alba, Hunedoara, Mehedinţi şi Dolj, se vor inregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei şi care se vor situa intre 39 şi 42 de grade.

COD PORTOCALIU

In Moldova, Dobrogea, Muntenia şi local in Maramureş, Transilvania şi Oltenia temperaturile maxime se vor situa, in general, intre 36 şi 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decat mediile climatologice specifice perioadei.

Treptat, valul de caldura se va restrange catre regiunile sudice şi va persista pana spre mijlocul saptamanii viitoare.
Gradul de instabilitate atmosferica va fi in creştere, in special in zonele de munte şi in jumatatea de nord a ţarii.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.