Colaureat al Premiului Nobel pentru Pace, la Timisoara si Arad

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 12.05.2013 12:26 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Colaureat al Premiului Nobel pentru Pace acordat organizaţiei Medici fără frontiere în anul 1999, Louis Schittly vine la Timişoara şi Arad pentru a împărtăşi din experienţele sale, marţi, 14 mai, ora 15 – Timişoara, la Facultatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, Sala Aula Magna (Piaţa Eftimie Murgu nr. 2, Timişoara), iar miercuri, 15 mai, ora 12:30 – Arad, la Facultatea de Medicină, Farmacie şi Medicină Dentară, Amfiteatrul B10 (Str. Liviu Rebreanu nr. 86, Arad).
Într-un orăşel din sudul Alsaciei, Louis Schittly pare a fi un pensionar obişnuit, dar în spatele acestei linişti aparente se ascunde un om cu un destin extraordinar. Medic tânăr în anii 1970, acesta vine în sprijinul sinistraţilor în timpul războiului din Biafra. Această experienţă marcantă l-a determinat să fondeze alături de alţi medici organizaţia Medici fără frontiere.
În cartea sa „Omul care dorea să vadă războiul de aproape” („L’homme qui voulait voir la guerre de près”), Louis Schittly îşi povesteşte experienţa trăită ca medic în timpul conflictelor atât de cunoscute, din păcate, din Afganistan, Coasta de Fildes şi, de asemenea, din Vietnam.
Intervenţia va fi în limba franceză, şi va fi tradusă în limba română, iar intrarea este liberă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.