Colecta de carti pentru copiii romani din Costeiul sarbesc

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.06.2012 16:12 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociaţia Demnitatea Naţională organizează o colectă de carte în limba română pentru copiii de la şcoala românească din Coştei, Serbia. Cei ce doresc să contribuie cu donaţii de carte sunt rugaţi să contacteze organizaţia în prealabil la adresa de e-mail: adn.romania@yahoo.com,pentru ca un reprezentant să vină să ridice volumele donate. 

La şcoala din Coşteiul sârbesc copiii învaţă limba românăp, însă nu au suficiente cărţi în această limbă. ”Strângem cărţile pentru că vrem să îi ajutăm pe aceşti copii să vorbească limba strămoşilor lor, să îşi conserve şi afirme cu demnitate identitatea naţională. Statul român nu se îngrijeşte de ei, deşi are o datorie morală: facem parte din aceeaşi familie şi e firesc să îi ajutăm să se dezvolte cultural în interiorul naţiunii române.
Am ales Coşteiul pentru că acolo avem contacte cu fraţi români de o calitate excepţională, inteligenţi şi foarte mândri de identitatea lor româneasca. Un coşteian, Alexandru Bălan este nelipsit de la manifestările cultural-identitare româneşti de oriunde din Serbia, dar şi de la nord. Participă an de an la sărbătoarea Marii Uniri de la Alba Iulia. Mereu cu tricolorul după el, oriunde se duce”, a declarat Mihnea Jurac, vicepreşedintele Asociaţiei Demnitatea Naţională (ADN).
În localitatea sârbească Coştei, în apropierea de Vârşeţ, s-a născut Avram Imbroane (1880 - 1938), teolog, om politic bănăţean, luptător pentru unirea Banatului şi Ardealului cu România, deputat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.