Comandament de iarna trece, vine comandamentul de inundatii

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2012 11:32 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Astăzi, 15 februarie 2012, la comandamentul de iarnă al Primăriei Municipiului Timişoara convocat de primarul Gheorghe Ciuhandu s-a luat în discuţie două subiecte: evacuarea zăpezii şi pericolul de inundaţii de săptămâna viitoare.

După ce în cursul nopţii trecute s-a intervenit pe b-dul Dragalina, iar locatarii au fost receptivi la acţiune şi şi-au mutat maşinile pentru ca din parcări să fie evacuată zăpada, s-a stabilit ca pe perioada nopţii să se intervină pe marile bulevarde şi facem apel la cei care au maşnile parcate să le mute, după următorul grafic:
*Noaptea de 15/16 februarie, b-dul Take Ionescu de la intersecţia cu str. Kogălniceanu (pe partea dreaptă) – intervine RETIM şi ADP. Circulaţia va fi restricţionată.
*Noaptea de 16/17 februarie, b-dul Take Ionescu (pe partea stângă) – intervine RETIM şi ADP. Circulaţia va fi restricţionată.
*Noaptea de 17/18 februarie, Calea Martirilor de la intersecţia cu Liviu Rebreanu, pe partea dreaptă – intervine SDM şi ADP. Circulaţia va fi restricţionată.
*Noaptea de 18/19 februarie, Calea Martirilor, pe partea stângă – intervine SDM şi ADP. Circulaţia va fi restricţionată.
În paralel, se intervine şi pe timp de zi şi pe timp de noapte pe strazile din anexă. Pe aceste străzi se restricţionează circulaţia, doar dacă este nevoie şi pentru perioade foarte scurte de timp care variază între jumătate de oră şi o oră.

Acolo unde este loc, zăpada se strânge lângă rigolele de scurgere pentru a putea fi preluată de sistemul de canalizare în momentul topirii. În zonele unde nu este loc de depozitare, zăpada se încarcă şi se transportă pe str. Ovidiu Balea, Pădurea Verde, lângă stadion.
În urma avertizărilor meteo primite care indică faptul că începând cu ziua de marţi până la sfârşitul săptămânii viitoare va ploua, s-a solicitat societăţilor consiliului local să facă stocuri de nisip şi saci. De asemenea, SC Aquatim va fi pregătită şi cu maşnile de intervenţie în caz de zone inundate în Timişoara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.