Comert echitabil cu filme, concert si saracie globala

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.05.2013 11:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Asociaţia CRIES-Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare organizează pe data de 11 mai 2013 o serie de evenimente dedicate celebrării Zilei Mondiale a Comerţului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013, în parteneriat cu Asociaţia APARTE, Asociaţia Am o idee mai Artfel, Asociaţia Eco Club Timişoara, Librăriile Cărtureşti, Liceul de Arte Plastice şi Organizaţia Salvaţi Copiii-Filiala Timiş.
Anul acesta tematica propusă de Organizaţia Mondială a Comerţului Echitabil- World Fair Trade Organization(WFTO) pentru aniversare poartă numele Hand in Hand for Fair Trade.
Comerţul Echitabil/ FairTrade se referă la comerţul bazat pe valori care produce beneficii sociale şi economice pentru persoanele implicate în procesele de producţie din ţări în curs de dezvoltare, în condiţiile în care o treime din populaţia planetei trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, ceea ce confirmă nevoia de a dezvolta o economie justă şi sustenabilă, la nivel local şi global.
Mişcarea pentru Fair Trade/Comerţ Echitabil propune o atitudine critică faţă de modul în care funcţionează economia convenţională, în principal în emisfera sudică, cu toate consecinţele pe care le implică: salariile mizere, condiţii de muncă improprii, exploatarea prin muncă a copiilor şi, nu în ultimul rând, ecocidul.
Iniţiativa Gândeşte global – acţionează local!- Ziua Mondială a Comerţului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013”, este cuprinsă în portofoliul de proiecte inovative în domeniul economiei sociale şi solidare şi este dezvoltată prin implicarea membrilor Grupului Local de Iniţiativă Timişoara în cadrul proiectului strategic Modele de bună practică în domeniul incluziunii sociale.

Programul zilei de 11 mai 2013 - Ziua Mondială a Comerţului Echitabil 2013-World Fair Trade Day 2013
11.00-13.00
Comerţul Echitabil - o reflecţie prin desen, pe strada pietonală Mărăşeşti la nr. 14, în dreptul clubului Aethernativ. Acţiune realizată cu un grup de elevi de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara.
11.00-13.00
Degustare de cafea şi ceai din Comerţul Echitabil / Fair Trade - Club Aethernativ, str. Mărăşeşti nr. 14.
14.00-16.00
Comerţul Echitabil şi problema sărăciei globale, dezbatere publică - Ceainăria Librăriei Cărtureşti, str. Mercy nr. 7.
17.00-20.00
Mixed Session of Arts
Concert live unplugged: Iovan, Brenn, Mailat, Sergiu and friends (saxofon, chitară, bas şi percuţie)
Comerţul Echitabil - o reflecţie prin desen. Sesiune de desen interactiv. Acţiune realizată cu un grup de elevi de la Liceul de Arte Plastice. Club Aethernativ, str. Mărăşeşti , nr. 14.
20.00-22.00
Proiecţie de filme
Fair Tales (2010), Nicola Moruzzi, Giovanni Pompili
Black Gold (2006), Marc Francis, Nick Francis, Club Aethernativ, str. Mărăşeşti , nr. 14.(intrarea
liberă).

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.