Comert ilegal cu ceapa, praz, ardei si ... aur

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 19.07.2012 07:33 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

imişoara - Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au participat la o acţiune în vederea prevenirii şi combaterii faptelor ilegale de comerţ şi totodată pentru combaterea faptelor de evaziune fiscală în domeniul importului şi comercializării de legume şi fructe.

În data de 18.07.a.c., poliţiştii au verificat patru societăţi comerciale cu punctul de lucru în două mari complexe comerciale din Timişoara. Cu această ocazie au depistat că una dintre societăţi oferea spre vânzare bijuterii din aur ce purtau o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată. Toate bunurile în greutate totală de 33.52 grame şi în valoare de 2000 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor iar pe numele reprezentanţilor societăţii s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii la legea privind mărcile şi indicaţiile geografice.
Totodată, poliţiştii au aplicat şapte sancţiuni la legea comerţului şi ordonaţa privind regimul materialelor preţioase, în valoare de 12.500 de lei.
În urma verificărilor la standurile de legume - fructe poliţiştii au depistat mai multe mărfuri oferite spre vănzare fără documente de provenienţă, fapt pentru care au aplicat patru sancţiuni contravenţionale în valoare de 24.000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării 740 kg de legume, respectiv 203 kg de ardei, 330 kg de ceapă, 120 kg de vinete, 17 legături de praz, 120 de bucăţi de porumb verde.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.