COMPANIILE AVIATICE se retrag de pe AEROPORTUL PSD din TIMISOARA pentru ca BANATUL nu este atractiv pentru TURISTI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 23.02.2018 22:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Declaraţia Zilei

Aeroportul Internaţional Timişoara:

”Administraţia Aeroportului Timişoara a luat act de decizia companiei aeriene Ryanair de a retrage din 26.03.2018, mai multe curse operate de la şi spre Timişoara. Menţionam ca aceasta decizie este una strict comerciala, determinata de nerentabilitatea acestor curse cu un grad redus de incarcare şi/sau de tarifele mici de calatorie practicate.

Regretam ca regiunea de vest a Romaniei nu a reuşit sa fie suficient de atractiva pentru potenţialii turişti straini, iar destinaţii precum Berlin sau Dusseldorf de exemplu, sa nu fie destinaţii de interes pentru locuitorii din Banat.
Administraţia aeroportului a pus la dispoziţia operatorului aerian o infrastructura la cele mai bune standarde şi tarife de operare stimulative, insa, nu aeroportul este cel care are rolul de a atrage turişti, ci o oferta atractiva din punct de vedere al turismului şi o agenda culturala şi sportiva de buna calitate in regiunea deservita de aeroportul Timişoara.

Pentru Aeroportul Timişoara este o pierdere faptul ca doua destinaţii nu se vor mai regasi in programul de vara, respectiv Dusselodorf şi Berlin, insa aceste curse nu au reuşit sa asigure un ”grad de incarcare” in avion mai mare de 70%.
Toate companiile aeriene funcţioneaza dupa principiile economiei de piaţa, respectiv eficienţa şi profitabilitate.

Destinaţiile Londra, Frankfurt şi Bruxelles la care compania Ryanair va renunţa din 26.03.2018, sunt operate şi de alte companii aeriene (Londra şi Bruxelles de compania Wizzair, Frankfurt Hahn de Wizzair şi Frankfurt am Main – Lufthansa), astfel incat pasagerii vor putea calatori in continuare spre aceste destinaţii.

Destinaţiile Bucureşti şi Milano-Bergamo vor fi in continuare operate şi de compania aeriana Ryanair (in paralel cu compania Tarom pentru Bucureşti, şi Wizazair – pentru Milano-Bergamo).
Este de interes faptul ca Aeroportul Bergamo este un nod aerian pentru Ryanair şi in consecinţa pe ruta Timişoara-Bergamo pasagerii pot sa se transfere pe zeci de destinaţii operate tot de Ryanair in Europa şi nu numai.

Aeroportul Timişoara indeplineşte cele mai bune standarde din punct de vedere operaţional şi al siguranţei, dar acest lucru nu este suficient pentru companiile aeriene  ca anumite rute sa fie profitabile.
Dorim sa ii asiguram pe pasageri ca purtam constant discuţii cu operatori aerieni pentru a identifica rute aeriene eficiente din Timişoara, aşa cum am facut de altfel şi cu Ryanair (care in septembrie 2016 a deschis prima baza din Romania la Timişoara), dar, consideram ca este necesara o implicare mai susţinuta a operatorilor de turism locali, a instituţiilor publice locale, a operatorilor de evenimente culturale, sportive şi muzicale, pentru a face atractiva regiunea Banat şi in consecinţa sa fie disponibile mai multe zboruri, spre destinaţii cat mai diferite şi mai mulţi pasageri”.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.