Concert aniversar cu Incanto Quartetto

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.04.2012 07:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - „Un an împreună” se intitulează concertul aniversar pe care Incanto Quartetto, unul dintre cele mai îndrăgite branduri artistice ale Timişoarei astăzi, îl va susţine marţi, 17 aprilie 2012, de la ora 19, în sala multifuncţională a Consiliului Judeţean Timiş,

„Pentru că de un an susţinem stagiunea camerală în această sală care a fost mereu arhiplină la concertele noastre, îi invităm acum să sărbătorim împreună pe toţi cei care ne-au primit atât de cald şi au îndrăgit muzica noastră. Sperăm că şi de data aceasta spectatorii şi prietenii noştri ne vor fi alăpturi. Publicul îi va reîntâlni alături de noi pe artiştii care au fost cel mai adesea invitaţi în evenimentele Incanto Quartetto şi le-au adus un plus de farmec”, a dezvăluit violonista Nada Petrov. Ca de fiecare dată, accesul publicului la concertul quartetului Incanto va fi liber.

„Din varii motive un concert de muzica de cameră e presupus din start a fi plictisitor. Aşa că din toate puterile şi cu toate mijloacele estetice care ne-au stat în putinţă am încercat să demontăm această prejudecată şi să transformăm orice apariţie Incanto Quartetto într-un eveniment. Pentru a atinge coarda sensibilă a auditoriului zilei de astăzi, cvartetelor de Haydn, Mozart, Bartok sau Ceaikovski le-am adus, în prietenoasă însoţire muzicală, evergreens sau muzică de film, acorduri cunoscute şi îndrăgite, de la Anotimpurile de Vivaldi, Anonimul Veneţian, Carnaval Venetian de Paganini, Mica Serenadă, Scripcarul pe Acoperiş, Sound of Music, până la My Way al lui Sinatra sau You raise me up. Am invitat alături de noi solişti deosebiţi, splendide voci de operă şi balerini şi am dat acestor întâlniri teme apropiate de gustul publicului nostru”, subliniază violonistul Ovidiu Rusu.

La concertul aniversar, invitaţi de onoare vor fi violonista Corina Murgu, concertmaestru al orchestrei Operei din Timişoara, baritonul Dan Patacă, soprana Mihaela Marcu, balerinii Alina Mihai şi Alin Radu, iar moderatorul serii va fi Cristian Rudic.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.