Concert vocal-simfonic la Filarmonica Banatul

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.11.2011 21:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Maestrul Radu Popa propune pentru vineri, 2 decembrie, de la ora 19, la Filarmonica Banatul, un concert vocal-simfonic cu o lucrare celebră: Simfonia nr.2 în si bemol major „Lobgesang” op. 52.Denumirea de Imn de slavă este în legătură cu ocazia pentru care Mendelssohn a compus această măreaţă simfonie, uriaşa celebrare a 400 de ani dela invenţia lui Johannes Gutemberg — tiparul. Adevăratul lui nume era Gensfleish, ulterior a împrumutat numele cartierului unde locuia, Gutemberg, din oraşul Mainz. 

Alături de orchestra simfonica a Filarmonicii „Banatul” se vor afla sopranele Soyung Yu şi Adela Zaharia, tenorul Chang Goo-Lee şi corul „Ion Românu” pregătit de maestrul Iosif Todea.
În partea întâi a serii muzicale de pe scena sălii Capitol vom asculta Concertul pentru clarinet şi orchestră op.57 de Carl Nielsen.
Carl Nielsen este recunoscut ca cel mai mare compozitor din Danemarca. A murit la vârsta de 66 de ani, în 1931. Un lucru interesant, foarte mulţi ani chipul său s-a aflat pe bancnota de 100 de coroane.
Pe de altă parte, prin programul "Cum se face muzica...", destinat familiarizarii prescolarilor si scolarilor mici cu instrumentele orchestrei simfonice, Filarmonica Banatul Timisoara ii invita pe copii - dar si pe dascalii, parintii si bunicii lor- la o noua intalnire marti, 6 decembrie, ora 9.
Vor fi prezentate instrumentele cu coarde, fara arcus - pianul, harpa si chitara.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.