Concurs euroregional de vioara pentru harta culturala a Europei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.05.2014 15:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Concursul Euroregional „Eugen Cuteanu” care se va desfaşura la Colegiul Naţional de Arta „Ion Vidu”  din Timişoara, in perioada 9-11 mai 2014, se afla la prima ediţie, avand participanţi din Euroregiunea DKMT (Dunare-Cris-Mures-Tisa).
Manifestarea urmareşte impunerea Euroregiunii DKMT pe harta culturala a Europei.
Promotor al acestui festival concurs este prof. dr. Elena-Viorica Mihaieş şi conf. univ. dr. Ioan Fernbach, acesta din urma fiind discipol al pedagogului Eugen Cuteanu.

Personalitatea lui Eugen Cuteanu este stans legata de tradiţia instrumentala şi dezvoltarea istorica a şcolii violonistice romaneşti.
Nivelul inalt la care s-a ridicat maiestria violoniştilor romani a reuşit de-a lungul istoriei sa faca cunoscuta Timişoara drept unul dintre marile centre cultural europene.
Concursul de vioara este destinat violoniştilor din invaţamantul vocaţional preuniversitar, susţinand valoarea artistica in randul elevilor care aspira la o cariera muzicala, precum şi promovarea compoziţiilor romaneşti destinate viorii.
Directorul concursului este prof. Speranţa Doina Catana (director al C.N.A ”Ion Vidu”), iar preşedintele juriului prof. dr. Dan Aurel Bacila, (Inspector Specialitate Arte din cadrul ISJ Timiş).

Inca de la prima ediţie concursul se bucura de o prezenţa numeroasa, inscriindu-se 48 de participanţi din Romania, Serbia şi Ungaria, care vor prezenta  trei lucrari, dintre care una din creaţia compozitorului Eugen Cuteanu sau a unui compozitor roman.
Juriul concursului este format din personalitaţi violonistice marcante din Romania, Serbia şi Ungaria.
Deschiderea concursului are loc vineri 9 mai 2014, incepand cu ora 10.
In cadrul manifestarilor, va avea loc şi un recital cameral cu invitaţi din Serbia care se va desfaşura vineri 9 mai 2014, incepand cu ora 19, in sala de concerte a Colegiului Naţional de Arta „Ion Vidu” Timişoara.
Concertul de gala şi inmanarea premiilor vor avea loc in sala de concerte ”Mihai Perian” a Colegiului Naţional de Arta ”Ion Vidu”, duminica 11 mai 2014, incepand cu ora 14.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.