Conferinta despre copiii cu ADHD

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 21.05.2012 20:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Specialişti în domeniul problematicii copiilor cu deficit de atenţie şi hiperactivitate (ADHD) se întâlnesc la Timişoara în cadrul Conferinţei naţionale cu participare internaţională “Abordări multidisciplinare în deficitul de atenţie cu hiperactivitate” , conferinţă organizată de către Fundaţia de Abilitare Speranţaîn Proiectul “Învaţă să înţelegi copilul cu ADHD”. Acţiunea se va desfăşura în perioada 23-24.05.2012 la Hotelul Continental Timişoara, sala Continental, începând cu ora 9.30.

ADHD, o problemă a cărei frecvenţă în rândul copiilor creşte, se va afla în centrul atenţiei celor peste 150 specialişti (medici, psihologi, cadre didactice) care vor prezenta experienţa lor în domeniu în cadrul lucrărilor conferinţei. Alături de aceştia, participă şi părinţi ai copiilor cu ADHD.
Simptomele de bază ale ADHD sunt: neatenţie, impulsivitate, hiperactivitate, agitaţie, comportament inadecvat.
ADHD este o dizabilitate, o problemă medicală obişnuită şi complexă ce interferează în mod semnificativ cu viaţa de zi cu zi şi are impact asupra acesteia. Gestionarea ADHD nu se limitează doar la prescrierea medicaţiei sau la trimiterea părinţilor la programe de formare a abilităţilor parentale ci se referă la toţi cei care intră în contact cu copilul – medic, profesor, asistent social, poliţie, familie şi prieteni.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.