Conflict de interese administrativ si penal pentru primarul de la Deta

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2015 11:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Agentia Nationala de Integritate a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala in cazul a sapte fosti sau actuali alesi locali (doi primari, trei fosti primari, un consilier local si un fost consilier judetean).

Pe lista nominala a celor sapte fosti sau actuali alesi locali in cazul carora ANI a constatat existenta conflictului de interese de natura administrativa si penala se afla şi ROMAN PETRU, primar al Orasului Deta, Jud. Timis, pentru CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV şi PENAL.

In perioada exercitarii mandatului de primar, S.C. 'ON-WESTLINE' S.R.L. (societate comerciala in cadrul careia persoana evaluata si sotia acesteia detin calitatea de asociat unic si functia de administrator) a incheiat cu Primaria Orasului Deta patru contracte de servicii, in valoare totala de 28.760 Lei, iar SOCIETATEA COOPERATIVA 'CONSUMCOOP DETA' (societate in cadrul careia care persoana evaluata detine calitatea de membru cooperator) a emis catre Primaria Orasului Deta 100 de facturi in suma totala de 45.543 Lei.
Persoana evaluata a incalcat, astfel, dispozitiile art. 75, lit. a) din Legea nr. 393 / 2004.

Prin incheierea si semnarea celor patru contracte de prestari servicii intre S.C. 'ON-WESTLINE' S.R.L. si Primaria Orasului Deta s-au realizat foloase materiale pentru sine si pentru sotia sa.
Valoarea totala a achizitiilor (contracte comerciale si facturi pe baza de comanda) derulate in perioada 2009 — 2012 intre societatea comerciala si primarie si, respectiv, intre societatea cooperativa si primarie, este de 74.303 Lei.

Avand in vedere cele de mai sus, Agentia Nationala de Integritate a sesizat si Parchetul de pe langa Judecatoria Deta, Jud. Timis, in vederea verificarii indiciilor privind savarsirea infractiunii de conflict de interese, prevazuta de art. 301 din Codul Penal al Romaniei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.