CONSILIER JUDETEAN (PNL!...) din VESTUL TARII, sub lupa DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA. A cerut o JUMATATE de MILION de LEI!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.10.2017 14:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea in judecata a inculpatului SIMOTA ALIN, aflat in executarea unei pedepse privative de libertate, la data faptei consilier judeţean in cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, sub aspectul savarşirii infracţiunii de trafic de influenţa.

La data de 28 decembrie 2016, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpaţilor Mazilu Gabriela, la data faptei director economic al SC CET SA Bacau şi Mazilu Ovidiu, cu privire la savarşirea infracţiunii de cumparare de influenţa.
Cauza respectiva a fost disjunsa pentru continuarea cercetarilor faţa de Simota Alin, avand in vedere ca la acea vreme acesta era subiectul unei proceduri de extradare, fiind condamnat definitiv intr-un alt dosar penal.

In noul dosar constituit, procurorii anticorupţie au reţinut ca, in vara anului 2010, S.C. CET S.A. Bacau şi S.C. Electrocentrale Oradea S.A. urmau sa incheie contracte de transport pentru carbunele achiziţionat de la Societatea Naţionala a Carbunelui Oltenia, contracte pe care Mazilu Gabriela, Mazilu Ovidiu şi un om de afaceri (martor in cauza) au incercat sa şi le adjudece prin intermediul unei societaţi controlate de acesta din urma.
In acest scop, omul de afaceri a luat legatura cu inculpatul Simota Alin, la data faptei consilier judeţean in cadrul Consiliului Judeţean Hunedoara, care i-a spus ca, prin influenţa pe care o are pe langa conducerea centrala a unui partid politic, ii poate asigura omului de afaceri incheierea contractelor de transport, avand in vedere ca, la acea data, primarii din
municipiile Bacau şi Oradea erau membri ai aceleiaşi formaţiuni politice.
Pentru a-şi exercita influenţa pretinsa, inculpatul Simota Alin i-a cerut omului de afaceri suma de 500.000 de lei, bani despre care a afirmat ca urmau sa fie folosiţi de partid, solicitare pe care omul de afaceri le-a adus-o la cunoştinţa soţilor Mazilu Gabriela şi Mazilu Ovidiu şi cu care aceştia au fost de acord.
Cele trei persoane au fost de acord atat cu remiterea acestei sume cat şi cu plata unui avans de 50.000 de euro.

Pentru obţinerea banilor solicitaţi ca avans, Mazilu Gabriela, folosindu-se de calitatea de director economic al SC CET SA Bacau, a dispus plata unor datorii pe care aceasta societate le avea catre o firma a omului de afaceri.
Astfel, in luna septembrie 2010, cele trei persoane au remis consilierului judeţean, in patru tranşe, suma totala de 210.000 lei.
Deşi acesta a afirmat ca a efectuat toate demersurile la care s-a angajat, cele trei persoane nu au reuşit sa incheie contractele de transport de carbune.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacau.

Alin Simota este un om de afaceri roman, fost vicepreşedinte al PNL.
Pana in anul 2010, Alin Simota (43 de ani) era considerat cel mai bogat om din Valea Jiului, cu o avere de peste 20 de milioane de euro, obţinuta in afacerile profitabile cu statul in domeniul energiei şi al mineritului.
Simota s-a implicat in fotbal din 1998, cand a devenit finanţator al Jiul Petroşani, şi in politica, oficial din 2008, cand a candidat la primarie, in Petroşani.
Alin Simota nu a devenit primar al municipiului Petroşani, dar popularitatea caştigata in urma implicarii in fotbal şi influenţa pe care o avea in Valea Jiului i-au asigurat din acelaşi an locul de consilier judeţean.
In 2012, Simota de afaceri a schimbat fotoliul de consilier judeţean cu cel de consilier local al municipiului Petroşani.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.