Consilier juridic de la ITM Hunedoara, arestat

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 15.02.2012 12:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au dispus reţinerea inculpatului IVAN CĂLIN IOAN (consilier juridic al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara) şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuiasub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice.
Magistraţii Tribunalului Hunedoara au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că inculpatul, în perioada 2010 - ianuarie 2012, a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale suma de 800 lei în scopul de a nu-i transmite în debit la Administraţia Finanţelor Publice un proces verbal de contravenţie pe care inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara îl încheiaseră la societatea respectivă.

De asemenea, în luna ianuarie 2012, în baza unei înţelegeri prealabile cu administratorul unei societăţi comerciale (care fusese amendată de către acelaşi inspectorat), inculpatul a 'instruit' 3 martori cu privire la cele ce vor declara în faţa instanţei de judecată.

Astfel, în cauză s-au efectuat percheziţii la Biroul juridic din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara precum şi la domiciliul inculpatului, de unde au fost ridicate mai multe calculatoare. În urma percheziţiei informatice, s-a constatat faptul că inculpatul redactase mai multe acţiuni în instanţa civilă în vederea anulării proceselor verbale de contravenţie încheiate de către inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.

Totodată, de la domiciliul inculpatului au fost ridicate, în original, mai multe procese verbale de contravenţie aplicate de către Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara unor societăţi comerciale, care nu fuseseră transmise la administraţiile financiare în vederea executării acestora.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.