Consiliul Judetean Timis se va imprumuta 200.000.000 lei

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 28.08.2013 12:23 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Judeţean Timiş a aprobat efectuarea demersurilor preliminare pentru contractarea de finanţări rambursabile interne/externe în valoare de până la 200.000.000 lei.

Datorită constrângerilor bugetare pe anul 2013, cauzate în principal din creşterea continuă a cheltuielilor de capital, a investiţiilor în derulare/noi care se implementează pe anii viitori, cele aferente cofinanţării proiectelor care beneficiază de fonduri europene şi proiecte de infrastructură, Consiliul Judeţean Timiş poate asigura sumele necesare finanţării obiectivelor de investiţii doar prin contractarea unui nou credit bancar.
Pentru contractarea unui nou contract de împrumut se va respecta limitele privind gradul de îndatorare, respectiv 30% din media aritmetică a veniturilor proprii, diminuate cu veniturile din valorificarea unor bunuri, pe ultimii 3 ani anteriori anului în care se solicită autorizarea finanţării rambursabile care urmează să fie contractată.
În momentul de faţă, gradul de îndatorare al Consiliului Judeţean Timiş este de 9,11%.
Contractul de finanţare rambursabilă se va semna numai după obţinerea avizului favorabil al Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

Consiliile judeţene hotărăsc, la propunerea ordonatorului principal de credite, contractarea sau garantarea de împrumuturi interne ori externe pe termen scurt, mediu si lung, pentru realizarea de investiţii publice de interes local.
Judeţul Timiş are in derulare un împrumut obligatar, conform Prospectului de ofertă publică primară de obligaţiuni emise de Judeţul Timiş, care se rambursează in 68 de rate trimestriale (17 ani) începând cu luna iunie 2011 până in luna martie 2028.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.