Consiliul Local Timisoara: PSD a fost tradat la votul secret!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 10.06.2014 13:10 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Local din Timişoara s-a reunit pentru a valida, de fapt, o noua majoritate şi, in acelaşi timp, pentru a-l schimba pe viceprimarul PNL Dan Diaconu cu ţaranistul Bogdan Herzog.
A fost un circ (verbal) intreg, vreme de mai bine de doua ore, cu acuzaţii venite şi dintr-o parte şi din cealalta.
PSD a adus pe de o parte o adresa a preşedintelui PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, prin care se atesta calitatea de membri de partid a lui Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, PNL a venit cu un alt document prin care PNŢCD Timişoara i-ar fi exclus pe cei doi consilieri locali din partid, document susţinut la faţa locului chiar de preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, alaturi de vocalul fost consilier local Corrado Toader.
Pana la urma, aşa cum era de aşteptat, s-a trecut la ordinea de zi.
Consilierii locali au votat pentru a lua act de incetarea mandatelor consilierilor ţaranişti Flavius Boncea şi Bogdan Herzog.
Iar consilierii PSD, PC, PPDD şi parte din PNŢCD au votat impotriva, intrunindu-se o majoritate.
Partea de-a dreptul hilara abia dupa aceea a urmat.
S-a trecut la vot secret pentru schimbarea viceprimarului Dan Diaconu, a carui zi de naştere este chiar pe 6 iunie...
Şi asta  in timp ce consilierii PDL şi PNL au parasit sala de şedinţe.
Finalul a fost cu adevarat incandescent şi bulversant. Mai ales pentru gaşca PSD-ului, sub bagheta dirijorului-consilier Radu Ţoanca...
Cand consilierul PSD Alfred Simonis a anunţat rezultatele a fost mai tare ca la Surprize-surprize: 13 consilieri au votat pentru, 1 consilier a votat impotriva!
Aşa ca fiindca nu s-a intrunit majoritatea, fiind nevoie de voturile a 14 consilieri din cei 27 existenţi, Dan Diaconu ramane viceprimar...
De cealalta parte  la Consiliul Judeţean Timiş, şedinţa extraordinara a durat vreun sfert de ora, cu tot cu timpul alocat parasirii salii de şedinţe a consilierilor judeţeni de la PNL şi PDL.
Au mai ramas 20 din cei 36 de consilieri judeţeni şi s-a votat fara probleme schimbarea vicepreşedintelui PNL Marian Vasile cu pepededistul Florian Zanfir...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.