Constantin Ostaficiuc = conflict de interese. Definitiv!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.06.2013 17:53 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis vineri, 14 iunie 2013, că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, a încălcat legislaţia privind regimul juridic al conflictului de interese, deoarece a acordat contracte unei societăţi comerciale, unde acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele său.
Curtea supremă a respins recursul lui Ostaficiuc şi a menţinut o hotărâre a Curţii de Apel Timiş din ianuarie 2012, prin care fostul preşedinte al CJ Timiş a fost declarat în conflict de interese.
Decizia este definitivă, iar Constantin Ostaficiuc nu va avea dreptul să fie ales sau să ocupe o funcţie publică pe o perioadă de trei ani.
De asemenea, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) va demara procedurile de anulare a contractelor şi de recuperare a prejudiciul din acest dosar.
În mai 2011, ANI anunţa că Ostaficiuc este în conflict de interese, deoarece a aprobat încheierea unui contract între CJ Timiş şi o societate comercială unde acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele său.
Potrivit ANI, Lucia Valentina Ostaficiuc, soţia preşedintelui CJ Timiş, deţine, începând cu data de 10 martie 2005, calitatea de asociat, cu o cotă de participare de 50%, în cadrul SC Ornella Design SRL, societate în cadrul căreia a avut, în perioada 10 martie 2005 - 21 decembrie 2007, şi funcţia de administrator.
De asemenea, fiica preşedintelui CJ Timiş, Diana Ornella Andreescu (fostă Ostaficiuc), deţine, începând cu data de 10 martie 2005, calitatea de asociat în cadrul SC Ornella Design SRL, cu o cotă de participare de 25%.
SC Ornella Design SRL a avut relaţii contractuale cu Muzeul de Artă Timişoara, instituţie publică aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Timiş, prin încheierea pe o perioadă nelimitată a contractului de furnizare nr. 14/13.10.2010, având ca obiect servicii de tipărire pe baza comenzilor ferme ale autorităţii contractante.ANI mai arăta că preşedintele CJ Timiş s-a aflat în conflict de interese deoarece a semnat Raportul nr. 252/27.06.2008, întocmit de Comisia de evaluare şi selecţie oferte, privind ''desfăşurarea negocierii directe pentru concesionarea unei parcele din perimetrul Parcului Tehnologic şi Industrial Timişoara, organizată în data de 24.06.2008'', precum şi Contractul de concesiune nr. 8641/01.07.2008. Contractul de concesiune prevedea exploatarea unei parcele de teren în suprafaţă de 816 metri pătraţi situată în Parcul Tehnologic şi Industrial Timişoara, pe o durată de concesiune de 49 de ani, la valoarea unei redevenţe de 4,2 euro/mp/an + TVA, beneficiarul fiind SC Ornella Design SRL, societate unde acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele preşedintelui CJ Timiş, Codrin Răzvan Ostaficiuc.
De asemenea, preşedintele CJ Timiş a semnat şi o Convenţie privind facilităţile oferite concesionarului SC Ornella Design SRL (Anexa VII la Contractul de concesiune) şi a aprobat ulterior Raportul nr. 196/04.08.2010 privind propunerea de modificare a prevederilor Contractului de concesiune. Prin Convenţia respectivă s-au acordat societăţii mai multe beneficii cu titlul gratuit, cum ar fi: ''salubrizare şi întreţinere drumuri, spaţii verzi comune şi curăţenie spaţiu public, iluminat stradal şi perimetral, pază şi protecţie a zonelor comune şi a perimetrului parcului, parcare gratuită, promovare firmă concesionară, etc'' şi scutirea de la plata redevenţei în valoare de 4,2 euro/mp/an + TVA, pe o perioadă de 19 luni. AGERPRES

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.