Continental promite inca 400 locuri de munca

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.09.2012 19:42 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Continental a pus piatra de temelie pentru extinderea fabricii Automotive din Timişoara. Noua hală de producţie, de 4.000 de metri pătraţi va găzdui activităţile de producţie în continuă creştere în domeniul electronicelor pentru maşini şi reprezintă o investiţie de 6 milioane de euro.
Fabrica automotive din Timişoara a fost deschisă în octombrie 2006 şi, de la începutul producţiei în ianuarie 2007, a livrat 20 de milioane de produse, către 20 de clienţi în 50 de ţări. Tehnologii de ultimă oră vor fi folosite în fabrică, iar aceasta îşi va extinde activitatea pe lângă electronică şi la mecatronică.
Se preconizează ca noua hală să fie terminată în ianuarie 2013, generând 400 de noi locuri de muncă în următorii 2 ani, la cele 700 deja existente.
Până acum, Continental a investit peste 575 de milioane de euro în activităţile din România. Atât Automotive Group cât şi Rubber Group sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie, trei centre de cercetare şi de dezvoltate în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Continental are în prezent peste 10.500 de angajaţi în România.
Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.