Contoare cu telecitire in cartierele Calea Sagului, Steaua si Dambovita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 04.02.2015 14:56 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Aquatim incepe de joi, 5 februarie a.c., instalarea unui nou lot, de 1.700 de contoare cu telecitire, in cartierele Calea Şagului, Steaua şi Damboviţa.
La fel ca la campaniile precedente, societatea anunţa clienţii prin notificari scrise care este data programata pentru inlocuirea contorului.
La sfarşitul fiecarei saptamani, pe site-ul www.aquatim.ro vor fi publicate strazile programate pentru inlocuiri in saptamana urmatoare.

Clienţii Aquatim nu platesc nimic pentru noile contoare.
Pentru o companie de apa, acestea sunt o investiţie avantajoasa, care reduce costurile de deplasare şi de personal pentru citirea fizica a contoarelor şi furnizeaza date corecte, fara erori.
Contoarele sunt prevazute cu module radio, care permit citirea consumurilor de la o distanţa de maxim 200 de metri.
Astfel, consumul inregistrat poate fi citit cu regularitate, chiar şi atunci cand angajaţii nu au acces la contor, iar facturarea se poate face pe baza consumului real, nu a unor estimari. Mai mult, inregistrarile sunt stocate in baze de date, aşadar pot fi aflate cu uşurinţa valorile din orice moment şi depistate consumurile neobişnuit de mari, care ascund eventuale defecte ale reţelelor interioare.

Achiziţia şi instalarea contoarelor radio in Timişoara s-a facut in tranşe anuale, incepand cu anul 2008.
In prezent, pe branşamentele de apa din oraş sunt montate circa 16.000 de astfel de dispozitive, urmand ca pe viitor toate branşamentele sa fie prevazute cu contoare cu telecitire.
Aria de operare a societaţii Aquatim acopera 100 de localitaţi din judeţul Timiş, unde sunt montate peste 60.000 de contoare.
Gradul de contorizare este de 100% in Timişoara şi peste 95% in toata aria de operare.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.