Contrabanda ca in Vestul salbatic la Moravita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 08.04.2014 16:16 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politisti de frontiera din cadrul Sectorul Politiei de Frontiera Moravita, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara – Serviciul de Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere, au declansat o actiune specifica pentru destructurarea unei grupari specializate in savarsirea infractiunilor de contrabanda.

Astfel, incepand cu luna ianuarie a acestui an, politistii de frontiera au initiat un complex de masuri informativ-operative, in vederea destructurarii unei retele de contrabandisti de tigari.
Din actele efectuate in cauza, politistii de frontiera s-au sesizat in legatura cu activitatile infractionale desfasurate de mai multe persoane, in cauza stabilindu-se existenta si functionarea unei grupari infractionale constituite din persoane implicate.
In baza informatiilor detinute, pe 6 aprilie 2014, au fost monitorizate doua autoturisme incarcate cu tigari de contrabanda care au intrat in Romania.
La intrarea in localitatea Moravita, politistii de frontiera au efectuat activitati de control al mijloacelor de transport.
Soferii celor doua autoturisme nu au oprit la semnalele regulamentare, unul dintre ei trecand cu viteza prin filtru, lovind usor doi politisti de frontiera si chiar trecand peste barajul antipneu.
Imediat s-a pornit in urmarirea celor doua masini si, in prezent, politistii de frontiera desfasoara doua perchezitii domiciliare la imobilele de pe raza localitatii Moravita, unde au fost descoperite cele doua autoturisme.
Ambii conducatori auto au fost retinuti si sunt audiati la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita.
Cercetarile in cauza continua, sub coordonarea procurorilor de pe langa Judecatoria Deta, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Politistii de frontiera loviti de autoturism au fost raniti usor, li s-au acordat primele ingrijiri medicale si sunt in afara oricarui pericol.

In baza autorizatiilor Judecatoriei Deta, politistii de frontiera au desfasurat perchezitii domiciliare la imobilele in cauza, de pe raza localitatii Moravita, in  urma  carora au fost  descoperite 82 de baxuri de tigari ce contineau  cantitatea de 41.124 pachete de tigari.
Ambii conducatori auto a fost retinuti si au fost audiati la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita, iar fata de unul dintre ei, Alin G., a fost dispusa masura retinerii pentru 24 de ore  pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda si ultraj.
Conducerea  Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara a dispus cercetarea prealabila, in regim de urgenta, a sefului PTF Moravita, precum si a trei agenti din cadrul punctului de frontiera care s-au aflat in serviciu in data de  06.04.2014,  pentru a se stabili modul cum a fost efectuat controlul de frontiera asupra celor doua vehicule si daca acestia si-au indeplinit atributiile specifice, urmand a fi sesizat Consiliul de Disciplina, in vederea dispunerii masurilor legale ce se impun fata de acestia, conform Statutului Politistului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.