Contrabanda de tigari in cantitati industriale in judetul Timis. VIDEO!

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 06.06.2015 10:00 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera specializaţi in combaterea infractionalitatii transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Timiş şi Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara sub coordonarea procurorilor DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara au depistat si ridicat in vederea confiscarii aproximativ 115.000 pachete tigari de contrabanda, in valoare de 300.000 euro, transportate intr-un mijloc de transport avand documente false.

Vineri, 5 iunie, in jurul orei 12, politistii de frontiera specializaţi in combaterea infractionalitatii transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontiera Timiş si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au desfasurat o actiune complexa care a avut ca scop combaterea contrabandei cu produse accizabile.
Astfel, politistii de frontiera timişeni au monitorizat şi oprit in trafic pe raza localitaţii Şuştra, intre Recaş şi Topolovaţu Mare, un microbuz marca “Mercedes Sprinter”, inmatriculat in Slovacia, care era condus de un cetaţean slovac.  
La controlul mijlocului de transport poliţiştii de frontiera au avut suspiciuni cu privire la documentele prezentate.
S-a procedat la verificarea documentelor prezentate confirmandu-se faptul ca sunt false.
Astfel s-a procedat la efectuarea unui controlul fizic asupra mijlocului de transport, iar in interiorul autovehiculului au fost descoperite peste 115.000 pachete tigari marca „Marble” şi „Ashima” netimbrate.

Valoarea bunurilor este de aproximativ 300.000 euro.

In cauza sunt continuate cercetarile sub coordobarea procurorilor DIICOT in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si pentru a se stabili intreaga activitate infractionala, urmand ca la finalizarea verificarilor sa fie luate masurile legale ce se impun.
Intreaga cantitate de tigari si mijlocul de transport au fost ridicate in vederea confiscarii, iar prejudiciul estimat este de 1.444.298 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.