Contrabanda, santaj, talharie, tentativa de omor si vatamare corporala grava

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 07.06.2013 15:39 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - La data de 6 iunie a.c., patru tineri, care făceau parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea infracţiunilor de mare violenţă, au fost arestaţi preventiv pentru de 29  de zile. Printre ei se numără şi liderul grupării, Sorin Udrea, un bărbat de 36 de ani, din Timişoara.
La data de 5 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, împreună cu poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale Timiş, cu sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Timiş pentru destructurarea unei grupări infracţionale suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de mare violenţă.
În urma acestora, 11 persoane au fost conduse la audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara, opt dintre acestea fiind reţinute, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.
În cursul zilei de ieri, cei opt suspecţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu propunere de arestare preventivă.
Pe numele a patru dintre suspecţi instanţa de judecată a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire, aderare şi respectiv sprijinire a unui grup infracţional organizat  în vederea săvârşirii de infracţiuni, tentativă la omor calificat, complicitate la tâlhărie, şantaj, complicitate la contrabandă, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme şi muniţii şi ultraj la bunele moravuri, ceilalţi patru suspecţi fiind cercetaţi în stare de libertate (doi dintre ei având interdicţia de a părăsi ţara).
Liderul grupării este suspectat că, începând cu anul 2011, a constituit un grup infracţional organizat specializat în vederea săvârşirii de infracţiuni, urmărind deposedarea de bunuri a unor persoane care făceau contrabandă cu ţigări şi care acţionau la frontiera cu Republica Serbia.
Au fost obţinute indicii cu privire la comiterea a patru fapte de tâlhărie în care membrii grupării ar fi deposedat persoanele implicate în contrabanda cu ţigări de marfa deţinută, ulterior aceste produse fiind valorificate pe piaţa neagră.
Astfel, la data de 13 octombrie 2012, doi dintre membri grupării, coordonaţi de liderul acesteia, ar fi deposedat sub ameninţarea cu un cuţit o persoană de 80.000 ţigarete de contrabandă.
De asemenea, la sfârşitul anului 2011, liderul grupării a fost prins în flagrant, împreună cu alţi doi membri, în timp ce efectuau activităţi de braconaj cu o armă modificată prevăzută cu amortizor.
La mijlocul lunii martie a.c., liderul grupării a fost implicat într-un incident, într-un local din Timişoara, când a provocat o tulburare a bunelor moravuri, afirmând, ulterior, că va efectua acţiuni de pedepsire a celor care nu îi recunosc superioritatea în oraş.
Astfel, în noaptea de 31 mai spre 1 iunie a.c., la cererea liderului grupării, unul dintre membri ar fi agresat cu un cuţit o persoană pe care a lovit-o în umărul drept.
Persoanele arestate preventiv au fost introduse în Arestul I.P.J. Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.