Controale la producatorii (din pietele Timisoarei) de... banane?

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.04.2014 15:18 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Poliţia Locala Timişoara va efectua verificari şi va lua masura sancţionarii contravenţionale in cazul persoanelor care, deşi deţin certificate de producator de legume şi fructe, nu au aceasta calitate.
Astfel, in cadrul actiunilor si controalelor efectuate de catre politistii locali din cadrul Biroului Politia Pietelor in pietele agroalimentare de pe raza municipiului Timisoara s-a constatat ca mai multe persoane expun spre vanzare si comercializeaza produse agroalimentare cumparate din Piata de Gros sau alte depozite.
Aceste persoane se prevaleaza de faptul ca sunt producatori, iar cu ocazia controalelor prezinta certificatele de producator eliberate de primarii, atat din judetul Timis, cat si din tara.
Produsele comercializate de acestia nu sunt specifice sezonului (rosii, vinete, conopida, castraveti) si nu provin din gospodariile pe care le detin, producatorii verificati declarand ca le-au cumparat de la diferite depozite in scopul revanzarii, aspect care este contrar prevederilor art. 10, lit. i) din HG 661/2001 actualizata, privind procedura de eliberare a certificatului de producator: “cumpararea, de catre producatorii agricoli, de produse agroalimentare in scopul revanzarii acestora” si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 5000 lei la 10 000 lei.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.