CONTROALE MASIVE in VESTUL ROMANIEI pentru COMBATEREA MIGRATIEI FOTO&VIDEO

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.10.2016 13:37 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii timiseni au actionat, in ultima saptamana a lunii octombrie 2016, pe raza judetului, in vederea descurajarii fenomenului migrationist.

In perioada 22 – 28 octombrie a.c., peste 250 de politisti au actionat pe caile de comunicatie, din judetul Timis, care converg catre frontiera de stat cu Republica Serbia, in vederea descurajarii fenomenului migrationist.
La activitati au participat politisti de ordine publica, rutiera si patrule canine din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis si politisti din cadrul inspectoratelor judetene Alba, Hunedoara, Sibiu, Cluj si Gorj.

Astfel, au fost desfasurate activitati pe principalele cai de comunicatie din orasele Deta, Jimbolia si Sannicolau Mare, fiind controlate aproape 800 de autovehicule si legitimate peste 1000 de persoane.
Politistii au constatat 3 infractiuni si au aplicat 49 de sanctiuni contraventionale, in valoare de aproape 15.000 de lei, pentru nerespectarea normelor rutiere si prevederilor Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Pentru eficientizarea activitaţilor specifice pe linia supravegherii şi controlului frontierei de stat in zona de competenţa a Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, poliţiştii de frontiera desfaşoara misiuni comune cu 50 lucratori din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timis şi Gruparii de Jandarmi Mobile Timisoara, precum şi cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie Judeten Timis.
De asemenea, poliţiştii de frontiera timişeni beneficiaza şi de sprijinul a 22 de echipe canine, cu 24 de instructori, de la Centrul Chinologic Sibiu care executa misiuni de supraveghere şi intervenţie in zona de competenta a Sectoarelor Poliţiei de Frontiera Moraviţa, Deta, Cruceni şi Jimbolia, atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.    
Masurile de securizare a frontierei au ca scop combaterea fenomenului migraţionist direct la frontiera prin asigurarea unei prezenţe vizibile a echipelor mixte la frontiera de stat.
De la inceputul anului, ca urmare a misiunilor executate in comun, au fost depistati de poliţiştii de frontiera timişeni peste 350 de imigranti care au incercat sa intre ilegal in tara, pe jos, pe la frontiera verde.

 
 
 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.