Cooperare europeana la Resita cu Catalin Botezatu si capsula timpului

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 16.09.2014 15:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

In acest an, municipiul Reşiţa va fi in centrul evenimentelor de sarbatorire a Zilei Cooperarii Europene.
Reşiţa se alatura astfel unor oraşe importante care gazduiesc manifestari cu aceasta ocazie: Milano, Nicosia, Valencia, Strasbourg, Bruxelles, Turku, Copenhaga sau Canterbury.
Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Timisoara va organiza evenimentul de sarbatorire a Zilei Cooperarii Europene vineri, 19 septembrie 2014, in Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa, cu incepere de la ora 19.00.

La mijlocul lunii septembrie, cetaţenii Europei, alaturi de vecinii de la graniţe, sarbatoresc din nou Ziua Cooperarii Europene.
Evenimentul organizat sub motto-ul „La graniţe, ne dezvoltam impreuna”, urmeaza sa fie organizat pentru a treia oara, fiind o recunoaştere bunei colaborari intre regiunile şi ţarile Uniunii Europene şi statele vecine. Ziua Cooperarii Europene ofera comunitaţilor romaneşti şi sarbeşti care locuiesc in zona de graniţa posibilitatea de a se bucura de realizarile obţinute in urma implementarii proiectelor transfrontaliere comune finanţate in cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia.

Ziua Cooperarii Europene va fi sarbatorita cu un concert extraordinar al orchestrei „Filarmonica Banatul” din Timişoara, o prezentare de moda ce cuprinde stilizarea unor costume  de inspiraţie tradiţionala din zona de graniţa romano-sarba sub semnatura unor celebrii creatori (Catalin Botezatu, Milanka Berberović şi Ružića Ristić), iar la final, liceeni din Reşiţa şi Varşeţ işi vor scrie gandurile şi dorinţele pe hartie şi vor fi lasate moştenire generaţiilor urmatoare intr-o „capsula a timpului” , ce va fi ingropata in curtea Palatului Cultural din Reşiţa şi deschisa in anul 2044.
Ziua Cooperarii Europene este o iniţiativa de comunicare derulata in ţarile Uniunii Europene şi ţarile vecine, beneficiare ale programelor de cooperare teritoriala, care doreşte sa promoveze in mod inedit colaborarea dintre comunitaţile locale din zonele de graniţa.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.