Copil amenintat cu flacarile iadului la o scoala din Timisoara...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 14.01.2014 18:52 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Daca maine, prin absurd, s-ar decide ca bugetul Romaniei sa fie imparţit in doua, o parte pentru sistemul de invaţamant şi cealalta parte pentru cel de sanatate, ştie tot romanul ca nimic nu s-ar schimba.
Cam aşa stau lucrurile acum in Romania şi este greu de crezut intr-o imbunataţire, pe termen scurt, in vreun fel a mentalitaţii de ev mediu care bantuie cele mai ascunse şi intunecate unghere ale societaţii romaneşti.

In ultimul timp, presa naţionala a fost suprasaturata de subiecte negative la adresa invaţamantului romanesc, dar şi a modului in care inţelege biserica ortodoxa sa se impuna in relaţia cu cetaţeanul.
Şi chiar daca uneori s-a dat de inţeles ca toate exemplele devenite celebre in presa scrisa şi televizata sunt doar excepţii, cetaţenii Romaniei ştiu foarte bine ca de fapt este vorba de regula, nu de excepţie.
Iata un astfel de exemplu şi in judeţul Timiş, mai exact chiar in Timişoara, oraşul european, intamplat la inceputul de an 2014...

”Am aflat cu stupoare de retorica didactica a profesoarei de religie care preda la clasa fiului meu. La inceputul anului am solicitat in scris, conform legii, refuzul nostru, al parinţilor, ca fiul nostru sa frecventeze orele de religie. Motivaţia a pornit de la convingerea pe care o am ca, cel puţin in clasele primare, predarea religiei poate fi periculoasa şi manipulatorie, mai ales daca e facuta de cine nu trebuie. Operarea cu termeni abstracţi, impunerea unor norme a caror subtilitaţi de inţelegere e dificila şi pentru un adult, poate crea frici, spaime, unor copii de 8-10 ani, care le poate marca psihicul in mod iremediabil. Prin urmare, cred ca, atunci cand va fi mare, va alege singur calea spirituala, daca va simţi nevoia.
In contextul explicat, aud de la colegi ai fiului meu (el a tacut malc) ca profesoara care preda la clasa lui a inceput sa-l harţuie, reproşandu-i faptul ca nu frecventeaza religia şi ca parinţii lui n-ar fi corespunzatori, discuţie condimentata cu ameninţari de blesteme şi alte pilde din recuzita binecunoscuta fundamentaliştilor creştini. A inceput sa planga, insa efectul avea sa fie mult mai profund, comportamentul lui de acasa schimbandu-se brusc. Sondand mai mult subiectul, am aflat ca doamna cu pricina afuriseşte intens, ameninţand cu flacarile iadului toate femeile care au facut avorturi, dar şi copiii care nu se inchina la sfanta credinţa. Imaginaţi-va frica unor copii la ameninţarea ca vor fierbe in cazanul cu smoala şi alte bazaconii de genul asta! Mai mult, cu ocazia Bobotezei a distribuit fiecarui copil o sticla de agheasma dedicata familiei, cu instrucţiuni ferme catre toţi membrii acesteia. Cu alte cuvinte şi un program intens de evanghelizare la domiciliu” - spune parintele unui copil aflat in clasa a IV-a la Şcoala Generala nr. 19 Avram Iancu din Timişoara.

Aşa au aflat şi parinţii ca sticla cu apa sfinţita ”imbuteliata” de Parohia Mehala conţine un lichid care trebuie consumat cu discernamant, vreme de doua saptamani, cate o linguriţa in fiecare dimineaţa, inainte de masa...
Paradoxul este cu atat mai mare cu cat clasa in care invaţa copilul este dupa modelul alternativ educaţional step by step!
Clasele step by step care... te invita sa le descoperi, cum se spune intr-o prezentare, sprijinind nevoia de dezvoltare a copiilor si creand un spatiu in care elevii pot invata prin descoperire...

Şi daca va imaginaţi ca este vorba de un caz izolat, va inşelaţi amarnic!... Parinţii au depus o plangere la Inspectoratul Şcolar al judeţului Timiş.
Prima masura pe care au luat ”eminenţele cenuşii” de la Inspectoratul Şcolar a fost sa-i telefoneze directoarei Şcolii Generale cu pricina şi sa o atenţioneze despre problema care a aparut.
Iar directoarea l-a chemat la raport pe parintele neascultator care nu se conformeaza aberaţiilor pe care o profesoara, fie ea şi de religie, le impune unui copil...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.