Corabia Timisoarei protesteaza, dar nu paraseste flota

Scris de Viorel Dogaru | Publicat in 26.01.2012 15:45 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timisoara - Consiliul Local din Timişoara a fost băgat în şedinţă extraordinară ieri, 26 ianuarie, pentru a dezbate solicitarea Asociaţiei "Victoria" a Luptătorilor în Revoluţie, de adoptare a unei opinii oficiale din partea Consiliului Local Timisoara privind situaţia societală din România,precum şi din Timişoara şi cu privire la revendicările persoanelor care protestează public, iar al doilea subiect era prevăzut ca o dezbatere a "Platformei pentru România" şi a proiectului "A treia proclamaţie de la Timişoara", propuse de Comitetul de Iniţiativă "Timişoara `89".

Opinia oficială generală a consilierilor timişoreni a fost că nu se poate formula o opinie oficială.
În rest, un soi de campanie electorală, de genul PSD şi PNL sunt de acord cu cele propuse de revoluţionari. Viceprimarul Adrian Orza susţine revoluţionarii, dar a sugerat ideea că degeaba strigi Jos, dacă votezi ca... ştiţi dvs cine. Discursul de debut al primarului Gheorghe Ciuhandu a fost unul mai administrativ. Abia spre final, după ce a văzut cum stau lucrurile, s-a dezmorţit puţin şi a spus că nu e de acord cu revoluţionarii şi că doar o monarhie ar mai salva România.
Sigur, a fost de remarcat prezenţa şi "speech"-ul pedelistului Ovidiu Ciuhandu, care într-adevăr a dat-o la pace, cum se spune, dar măcar a avut demnitatea de a nu se ascunde, cum fac alţii.
De cealaltă parte, s-au perindat pe la microfon Lorin Fortuna, Lia Lucia Epure şi Lucian Căldăraru, adică "grupul cetăţenesc" care a conceput solicitarea Asociaţiei Victoria, dar şi revoluţionari din comitetul de iniţiativă care a pornit protestele de stradă, printre care Liviu Băcană - care a mărturisit că este membru PSD - dar protestează ca şi cetăţean, Emil Vlădesan, Costel Bursuc sau Tudorin Burlacu.
Şi asta a fost cam toată premiera pe care Timişoara a încercat să o "inoculeze" public.
Spre final, fiecare s-a strecurat pe unde avea treabă. Iar revoluţionarii s-au întors în Piaţa Victoriei, pentru a continua protestele împotriva lui Traian Băsescu...

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.