Corpul de CONTROL, ANTIFRAUDA si FRECTIE al primarului Nicolae ROBU. Frectie la un picior de lemn!...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 02.04.2018 21:01 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Corpul de Control si Antifrauda functioneaza in subordinea directa a Primarului Municipiului Timisoara, Nicolae Robu, şi cuprine 3 posturi de executie, conform raportului de activitate pe 2017.

Corpul de Control si Antifrauda este compartimentul de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Timisoara aflat in subordinea directa a Primarului Municipiului Timisoara, care asigura indeplinirea atributiilor in ceea ce priveste verificarea activitatii din cadrul institutiei ca urmare a sesizarilor primite din exterior sau in urma sesizarii din interior a unor nereguli si, dupa caz, a activitatii desfasurate de entitatile subordonate sau aflate in coordonarea Consiliului Local al Municipiului Timisoara, propunand totodata masuri in vederea imbunatatirii acesteia.
De asemenea, in atributiile acestui compartiment intra si verificarea iregularitatilor pentru care au fost intocmite Formulare de constatare si raportare a iregularitatilor in cadrul misiunilor de audit desfasurate de Serviciul Audit Public Intern din cadrul Primariei Municipiului Timisoara conform HG nr. 1086 din 2013 privind aprobarea Normelor generale privind exercitarea activitatii de audit public intern.
Sesizarile pe care Primarul le repartizeaza spre solutionare compartimentului se refera in principal, dar fara a se limita la acestea, la nemultumiri ale cetatenilor cu privire la modul in care le-au fost rezolvate solicitarile de catre compartimentele de specialitate din cadrul Primariei Municipiului Timisoara si/sau contin reclamatii la adresa acestora.
Sesizarile au vizat in principal urmatoarele probleme: obţinerea diferitelor categorii de autorizaţii, lucrari de constructii si reparatii, probleme ce ţin de domeniul asociaţiilor de proprietari, modul de solutionare a solicitarilor in cadrul institutiei, probleme legate de imobile, incalcarea unor drepturi, efectuarea unor lucrari.
Alte solicitari incredintate spre solutionare au vizat colectarea si punerea la dispozitia organelor abilitate ale statului de documente si informatii privind diverse subiecte de interes.
Totodata, Corpul de Control si Antifrauda efectueaza cercetarea disciplinara a personalului contractual din institutie, si in cazurile prevazute de lege, a functionarilor publici.


Potrivit obiectului specific de activitate, in perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2017, Corpul de Control si Antifrauda a solutionat 14 sesizari repartizate de Primarul Municipiului Timisoara.
In urma verificarilor efectuate, in acele cazuri in care sesizarile cetatenilor s-au dovedit a fi indreptatite, au fost luate masuri pentru inlaturarea deficientelor, urmarindu-se solutionarea problemelor...
De asemenea, in anul 2017 Corpul de Control si Antifrauda a efectuat la solicitarea primarului Nicolae Robu, 4 controale tematice mai ample, atat la entitati subordonate sau aflate in coordonarea Consiliului Local, cat si la compartimente ce tin de Primaria Municipiului Timisoara, şi anume: S.C. Pieţe S.A., Casa de Cultura a Municipiului Timişoara, Club Sportiv ”Sport Club Municipal” Timişoara, ACS Poli Timişoara.
S-a conturat o situatie generala actualizata a entitatilor controlate, ocazie cu care au fost identificate principalele probleme cu care acestea se confrunta, dar au fost remarcate si realizarile acestora...
Cam atat.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.