Coruptia merge mai departe la Moravita

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 24.10.2014 10:35 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatului MATEI CRISTIAN FLAVIU, funcţionar public in cadrul Biroului Vamal Moraviţa, la data faptelor, şi DARIE RAZVAN NICU, agent de poliţie de frontiera, la data faptelor, in sarcina carora s-au reţinut infracţiunile concurente de abuz in serviciu (2 acte materiale) şi complicitate la contrabanda (2 acte materiale).

In noaptea de 05/06 aprilie 2014, inculpaţii Matei Cristian Flaviu şi Darie Razvan Nicu, fiind planificaţi sa-şi desfaşoare serviciul in PTF Moraviţa, pe sensul de intrare in ţara, au permis, in mod deliberat, intrarea in Romania, a doua autoturisme incarcate cu ţigari de contrabanda.
Acest lucru s-a realizat fara ca autoturismele sa fie oprite in dreptul inscripţiei 'STOP', fiind astfel ocolit sistemul automat pentru citirea placuţelor de inmatriculare (ANPR).
Ulterior, nu a fost efectuat controlul vamal şi nici nu s-au inregistrat in fişele de evidenţa ale autoturismelor datele de identificare ale acestora (in formularul intitulat 'Fişa de evidenţa auto', lucratorul vamal trebuie sa menţioneze toate autovehiculele care intra in ţara, felul autovehiculului, modalitatea de efectuare a controlului ş.a.).

La data de 06 aprilie 2014, in urma efectuarii unor percheziţii domiciliare, au fost descoperite cele doua autoturisme, in interiorul lor fiind gasita cantitatea de 41.124 pachete de ţigari.
Pentru aceasta cantitate de ţigari, cuantumul prejudiciului cauzat bugetului de stat prin neplata taxelor vamale, accizelor şi TVA este de 473.720 lei.
In cauza, procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil şi a unui teren intravilan, ambele aparţinand inculpatului Matei Cristian Flaviu.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş, cu propunere de a se menţine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.