Criminal de razboi prins la frontiera judetului Timis

Scris de Coriolan Onescu | Publicat in 02.11.2015 21:07 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Politistii de frontiera timiseni au depistat si predat autoritatilor competente un cetatean din Bosnia-Hertegovina, pe numele caruia autoritatile bosniace emisesera un mandat de arestare pentru crime de razboi.

La sfarsitul saptamanii, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera cetateanul bosniac S. G., in varsta de 46 de ani.
Cu ocazia efectuarii controlului specific, politistii de frontiera au constatat ca barbatul figura in bazele de date Interpol ca fiind urmarit pentru arestare, de autoritatile din Bosnia si Hertegovina, pentru crime de razboi.
Fata de S.G., politistii de frontiera au luat masura intreruperii calatoriei, fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Timis, in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

###

Procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara au dispus, la data de 1 noiembrie 2015, retinerea pe o perioada de 24 ore a persoanei urmarite international GROZDAN SAVIC, fata de care autoritatile judiciare din Bosnia-Hertegovina au formulat o cerere de extradare pentru comiterea unor crime de razboi in cursul anului 1992.
            La data de 2 noiembrie 2015, persoana urmarita international a fost prezentata Curtii de Apel Timisoara cu propunere de arestare provizorie pe o perioada de 30 zile, urmand ca in acest termen sa fie depuse toate actele necesare extradarii persoanei.
            Prin incheierea din data 2 noiembrie 2015, Curtea de Apel Timisoara a admis propunerea parchetului si a dispus arestarea provizorie pe o perioada de 30 zile, stabilind termen pentru judecarea extradarii la data de 16 noiembrie 2015.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.