Crivina de Sus, Farasesti si Poieni - izolate

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 13.06.2012 14:48 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - În judeţul Timiş, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate, începând cu data de 10.06.2012 a fost instituit cod roşu pe râul Bega pe porţiunea Făget - Balinţ şi cod portocaliu de la Balinţ la Chizătău. Avertizarea a fost valabilă până marţi la ora 10.
În data de 11.06.2012, ora 11, nivelul apei la podul de peste Bega, în localitatea Răchita era cu 30 cm sub nivelul coronamentului digului, prezentând o uşoară tendinţă de creştere. Digul de la Răchita se află amonte de localitate şi nu a fost încă finalizat şi preluat de la constructor.
Conform stării sistemului de gospodărire a apelor din spaţiul hidrografic Banat, din data de 12.06.2012, ora 06:00, debitele de apă sunt în general în creştere, datorită precipitaţiilor înregistrate în interval şi prin propagare. Se înregistrează depăşiri ale cotelor de atenţie: râul Bega, s.h. Balinţ H= 454 cm (+ 4 C.A.), râul Bega, s.h. Chizătău H= 212 cm (+ 12 F.I.), râul Bega, s.h. Topolovăţ am H= 352 cm (+ 2 F.I.).
Localităţile cele mai grav afectate de viitură sunt Curtea, Dumbrava, Tomeşti şi Bethausen, unde râul Bega a ieşit din matcă. Pe lângă acestea, pe raza comunei Pietroasa, trei localităţi sunt complet izolate - Crivina de Sus, Fărăşeşti şi Poieni.
Viiturile rapide produse au fost preluate de lucrările de apărare existente, starea tehnică a acestora urmând a se evalua după scăderea debitelor şi nivelurilor.
Referitor la intervenţia de la Poieni, 4 persoane blocate pe un pod rutier au fost evacuate în siguranţă.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.