Criza mare de spatii la PSD Timis. Vrea si Garnizoana!....

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 29.10.2014 16:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Timişoara - Consiliul Judeţean Timiş va aproba, intr-o viitoare şedinţa, proiectul de hotarare privind solicitarea trecerii unor imobile din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al judetului Timis si administrarea Consiliului Judetean Timis.
Este vorba de imobilul 641 Timisoara, compus din constructii si terenul aferent, situat in municipiul Timisoara, Piata Libertatii nr. 5.
Conform proiectului, Consiliul Judetean Timis va reabilita din fonduri proprii imobilul 641 Timisoara si va asigura functionarea in cadrul imobilului a Centrului
Militar Zonal Timis si Biroului de Informare Recrutare, a Asociatiei Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere „Alexandru Ioan Cuza” – filiala Timis, Asociatiei „Cultul Eroilor” si a Casei de Ajutor Reciproc „Carp” Timis.
In acelaşi timp, Consiliul Judetean Timis va asigura mutarea Centrului Militar Zonal Timis si Biroul de Informare Recrutare din imobilul 901 Timisoara in imobilul
641 Timisoara intr-un termen de un an de la data preluarii imobilului.

Consiliul Judetean Timis se confrunta in ultima perioada, se spune in referatul ataşat proiectului de hotarare, cu o lipsa acuta de spatii construite necesare desfasurarii activitatii unor institutii publice de interes judetean.
In aceasta situatie se afla, printre altele si Centrul Militar Zonal, care functioneaza in cladirea Garnizoanei Timisoara din Piata Libertatii nr. 6.

Consiliul Judetean Timis, atat in actuala legislatura, cat si in cea anterioara, a purtat corespondenta cu Ministerul Apararii Nationale, in vederea trecerii din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al judetului Timis si administrarea Consiliului Judetean Timis a imobilului situat in municipiul Timisoara, Piata Libertatii nr. 5 – “Cazarma nr. 641 Timisoara” (sediu al Muzeului Militar si Fanfara Timisoara).
Imobilul este monument istoric, situat in centrul municipiului Timisoara si ar putea fi sediu al unor institutii de interes judetean, precum si al Centrului Militar Zonal.
Pentru solutionarea acestei probleme s-a solicitat sprijinul Ministerului Apararii Nationale care in urma analizei efectuate au stabilit ca exista posibilitatea transferului acestui imobil, evident, dupa prezentarea propunerilor ministrului apararii nationale si obtinerea avizului Statului Major General.
Intrucat imobilul in cauza face parte din domeniul public al Statului si se afla in administrarea Ministerului Apararii Nationale pentru trecerea in domeniul public al judetului Timis si respectiv administrarea Consiliului Judetean Timis este necesara aprobarea prin Hotarare a Guvernului.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.