Cronica penala cu aur, autoturisme, bormasina si... pietoni

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 05.07.2013 13:29 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu reprezentanţi ai O.P.C. şi I.T.M. Timiş, au efectuat o acţiune pe raza municipiului Lugoj în vederea prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale şi a practicilor comerciale ilicite.
Cu această ocazie, echipele mixte au verificat 28 de societăţi comerciale, aplicând 18 sancţiuni contravenţionale în valoare de 165.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind activităţile de comerţ, protecţia consumatorilor şi codul muncii.
Totodată au fost confiscate bunuri (bijuterii din aur, ventilatoare electrice, etc.) în valoare de 9120 de lei.
Spre exemplu, a fost identificată o societate comercială cu obiect de activitate prestarea serviciilor în domeniul construcţiilor, în care îşi desfăşurau activitatea patru persoane fără a avea încheiate contracte de muncă.
Administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă în valoare de 40.000 de lei.
Pe de altă parte, a fost identificat reprezentatul unei societăţi comerciale care oferea spre vânzare bijuterii din aur nemarcate şi fără a deţine documente de provenienţă.
În cauză s-a procedat la sancţionarea acestuia cu amendă în  valoare de 6000 de lei şi ridicarea a 54 de grame de aur.
***
La data de 04 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au identificat o persoană suspectată de furtul unui autoturism.
T. Paul, de 21 de ani, din municipiul Drobeta Turnu Severin, este suspectat că în noaptea de 27/28 iunie a.c. ar fi sustras un autoturism, care se afla parcat pe strada Victor Babeş, din Timişoara.
La data de 30 iunie a.c., suspectul a creat aparenţa de posesor al autovehiculului, determinându-l pe B. Alexandru, de 18 ani, din Caransebeş, sa-i dea în schimbul autoturismului sustras un alt autoturism.
Prejudiciul în valoare de 24.800 de lei a fost recuperat în totalitate, autoturismul sustras fiind predat persoanei vătămate în stare de funcţionare şi neavariat.
***
La data de 04 iulie a.c., poliţiştii Secţiei 3 Timişoara au identificat cinci persoane suspectate de comiterea infracţiunii de furt calificat.
În noaptea de 03 spre 04 iulie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracţie într-un garaj, situat pe strada Clăbucet, iar din interior au sustras bunuri (un flex, o bormaşină, o autofiletantă), producând un prejudiciu în valoare de 5000 de lei.
În cursul zilei de ieri, poliţiştii i-au identificat pe V. Balint, de 22 de ani, şi V. Norbert, de 18 ani, ambii din Ernei, judeţul Mureş, B. Alexandru, de 27 de ani, din Caţa, judeţul Braşov, C. Dănuţ, de 21 de ani, şi C. S., de 25 ani, ambii din Timişoara, suspectaţi de comiterea furtului.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, poliţiştii recuperând 80% din prejudiciu.
Patru dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind introduşi în arestul I.P.J. Timiş, iar minorul este cercetat în stare de libertate.
***
În perioada 01-04 iulie a.c., poliţiştii rutieri au întocmit 11 dosare penale conducătorilor de autovehicule care nu posedau permise de conducere, erau sub influenţa băuturilor alcoolice sau conduceau autovehicule neînmatriculate.
Au fost aplicate 1036 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 360 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 205 au fost pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 96 de pietoni care nu au respectat regulile de circulaţie.
Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 52 de permise de conducere, dintre care 29 au fost pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Au fost reţinute şi permisele celor care au depăşit limitele legale de viteză, nu au acordat prioritate vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire sau semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.
Au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autoturisme cu defecţiuni tehnice.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.