Cultura germana este plina de viata in Banat...

Scris de Alex Neagoe | Publicat in 31.07.2015 12:59 | Publicat in LOCAL | Tipareste pagina

Ministrul de Interne al landului Baden-Württemberg din Republica Federala Germania, Reinhold Gall, s-a aflat in vizita oficiala in judeţul Timiş, unde s-a intalnit cu primarul Nicolae Robu, cu presedintele Consiliului Judetean, Titu Bojin, si cu prefectul de Timis, Eugen Dogariu, dar şi cu reprezentantii Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

Scopul vizitei ministrului german in Banatul romanesc a fost, in primul rand, ”de a-mi face o imagine despre Banat si despre situatia minoritatii germane din Banat”, dar şi ”pentru ca printre atributiile unui ministru de interne al Landului Baden-Württemberg se numara si pastrarea si cultivarea culturii minoritaţilor germane in Europa de Est”.

”Am simtit la partenerii mei de discutii deschiderea fata de germanii din oras si din judet.
Sunt sigur ca mai cu seama Kirchweih - ul din Santana ma va convinge de faptul ca in Banat cultura germana este plina de viata, chiar daca intre timp marea majoritate a svabilor banateni traiesc in Germania.
Ma bucur in mod deosebit ca avem posibilitatea de a preda o autospeciala de pompieri orasului Santana” - mai spune Reinhold Gall.

Ministrul de Interne al Landului Baden-Württemberg din Republica Federala Germania a mai participat la binecuvantarea lucrarilor de renovare de la Maria Radna, in data de 2 august, unde a cunoscut o ”personalitate remarcabila” in persoana episcopului Martin Roos.

Reinhold Gall s-a aratat interesat in a mentine şi a dezvolta oferta de scolarizare in limba germana, interesandu-se de conditiile cadru a predarii in limba germana si de stabilirea firmelor germane in regiune.

Tot saptamana aceasta, Prefectura a primit şi vizita delegaţiei grupului de lucru ”Petiţii” a fracţiunii Uniunii Creştin Democrate din Parlamentul Landului Baden Württemberg.
Scopul vizitei a fost tot unul informativ, dar in contextul unei mai bune inţelegeri a modului de conlucrare pe tematica minoritaţilor naţionale, oaspeţii germani manifestandu-şi interesul cu privire la situaţia comunitaţii rrome din judeţul Timiş.

 
 

Tu ce parere ai ?


 

Ti-a placut articolul?

Daca informatia ti s-a parut interesanta, distribuie link-ul si prietenilor.